Je možné zmrazit šťovík v mrazáku doma?

Je možné zmrazit šťovík v mrazáku a je možné zachovat výhody zelených rostlin po vystavení negativní teplotě? Samozřejmě je to možné, ale pouze v případě, že proces zadávání zakázek probíhá správně. Jednoduché tipy, jak skladovat, pomohou zachovat bylinku za rok.

Příprava pro zmrazení

\ t

Kyselé zelené obsahují vitamín C, kyselinu askorbovou a další užitečné stopové prvky. Rostlina má pozitivní vliv na činnost trávicího traktu, má choleretický, protizánětlivý účinek, odstraňuje toxiny z těla a jeho neobvyklá chuť dodává pokrmům koření.

Pro dlouhodobé skladování je nutné třísek třídit a odebírat celé letáky. Je lepší vyloučit shnilé části, jinak ovlivní stav obrobku.

Pro zmrazení je přípustné používat jakýkoli druh rostliny, ale je vhodnější kulturní šťovík, je to nabídka něžnější a větší. Musíte začít sbírat zeleninu, dokud se na listech neobjeví šipky.

Bez ohledu na zvolenou metodu mražení se zelenina omyje pod čistou tekoucí vodou a teprve poté se vloží do mrazáku. Vybrané listy můžete také namočit studenou vodou do hluboké mísy. Po 5-10 minutách se nečistoty vznáší na povrch.

Zelení jsou sušeni! To by nemělo být opomíjeno, protože přebytečná kapalina tímto způsobem zamrzne. Shromážděné listy jsou rozloženy v jedné vrstvě na ručník nebo jednoduše sklopeny v cedníku. Je nutné sušit, dokud se přebytečná vlhkost neodpaří.

Poté pokračujte v broušení. Mnoho lidí nechápe, zda je možné zmrazit šťovík v mrazáku spolu se stonky. Záleží na tom, jaký druh zelených jste sebrali. Pokud stonky nejsou příliš hrubé, pak se používají, neměly by se lišit v chuti. Jinak bude sklizeň tvrdohlavá, takže se nepřidávají hrubé stonky.

Po přípravě zelenin pokračujte v zmrazování. Zvažte několik způsobů mezer, takže si můžete vybrat nejvhodnější.

Tradiční metoda

Pokud máte mladé listy rostliny, pak nebudete muset přemýšlet o možnosti zmrazení. Obtíže vznikají v přítomnosti listů staré trávy.

Pro zadávání zakázek budete potřebovat:

  • hluboká mísa;
  • čistá voda;
  • tráva;
  • skladovací kontejner nebo obal;
  • velký ručník;
  • Mixér nebo nůž s prknem.

Poté, co jste prosévali šťovík a umyli ho, měli byste na zelenou plochu rozložit zelenou. Pokud je to nutné, otočte tak, aby listy byly zcela suché. Dále musí být šťovík rozdrcen v mixéru nebo nožem. Po zamrznutí je sekání trávy nepříjemné, ztrácí svůj vzhled, takže je lepší ji předem zkrátit. To by mělo být provedeno před zmrazením listů salátu.

Zbývá zvolit formulář prouskladnění a odešle se do mrazáku. Volba mezi obalem a kontejnerem by měla být prováděna na základě možností skladovací komory. Pro majitele malého mrazáku je lepší zvolit si balíček, což ušetří místo. V něm musíte dát malé množství trávy, vytvořit klobásu a uvolnit přebytečný vzduch.

Je-li volný prostor, je lepší zvolit nádobu, zachovat tvar listů a jejich vzhled. Po několika měsících skladování se barva zmrazeného produktu může změnit na jasně zelenou, ale to se považuje za normální. V této formě se šťovík skladuje rok.

Výroba kostek

Pokud pravidelně přidáváte do nádobí malé množství trávy, je vhodnější připravit porcované přípravky. Tato metoda je jedním z nejpohodlnějších a zároveň jednoduchých.

Rozdrcené listy šťovíku a špenát lze umístit do plastových nádob nebo silikonových forem.

Aby se vytvořily kostky, přidávají malé množství čisté vody, ne více než 1 polévková lžíce. Formulář je umístěn v mrazáku na několik hodin, po kterém je odstraněn. Vařené kostky se nalijí do vhodné nádoby a uloží.

Takový přípravek je vhodný a vhodný pro výrobu omelety, koláče nebo omáčky.

Zmrazení po blanšírování

Lidé, kteří ve své zahradě nerostou rostliny, mají obvykle podezřelý postoj k nakoupenému zboží. Není známo, jak rostlina rostla, ať už má patogeny nebopesticidů. Vyvstává tedy otázka, zda je možné zmrazit šťovík v mrazáku na zimu pro děti? Malí spotřebitelé jsou k těmto faktorům náchylnější, takže je lepší trávit trávu během sklizně.

Tento způsob zpracování umožňuje nejen předcházet negativním důsledkům pro jejich domácnosti, ale také zachovat barvu, vůni a strukturu výrobku. To je způsobeno tím, že enzymy během zpracování zpomalují svou činnost, ale nezastavují se a teplo je téměř úplně neutralizuje.

Po rozdrcení umístěte rostlinu do hrnce a nastavte na nízký výkon. Po varu by mělo uplynout 5 minut, pak se šťovík ochladí a uloží do forem. Pro přidání takového sochoru do misky ho nemusíte rozmrazovat, měli byste okamžitě připravit kostku na připravené jídlo.

Recept na labužníky

Podrobnější způsob přípravy je zmrazení zelených s přidáním másla, ale jak zmrazit šťovík s krémovým výrobkem? Hodně času a úsilí nezmizí.

Doporučuje se dostat olej předem, aby byl měkčí. Není možné ho roztavit nezávisle, protože struktura je narušena a užitečné vlastnosti jsou ztraceny.

V hlubokém talíři promíchejte bylinky s olejem. Výsledkem by měla být směs, která se podobá kaši. Je uložen v malých formách a zmrazen v mrazáku. Poté se kostky posunou do obalu. Takový blank bude skvělýdoplněk k vaření teplých salátů, občerstvení a hlavních jídel.

Uvedené metody sklízení zelených plodin mohou zachovat své blahodárné vlastnosti po celý rok, neměli byste si udržovat šťovík déle než tuto dobu, protože již nebude obsahovat žádné užitečné látky.

Je třeba mít na paměti, že po odmrazení není možné polotovar vložit zpět do mrazničky, protože se tímto způsobem poškodí.