Jak zmrazit zelené fazolky na zimu doma

Moderní zařízení vám umožní zmrazit zelené fazolky na zimu doma v libovolném množství. Správně zpracovaná zelenina uchovává všechny své užitečné vlastnosti a nutriční hodnotu až do příští sklizně, protože je vynikajícím dodavatelem esenciálních aminokyselin a proteinů do denního stolu.

Recepty na zmrazování zeleniny doma jsou k dispozici všem. Takto připravené pokrmy ze zelených fazolí se rychle připravují na zimu. V tomto případě není nutné rozmrazování polotovarů předem.

První metoda

Jedná se o typ zmrazení, který je vhodný, když jsou fazole perederzhali na keři a lusky se stávají tvrdými. Kromě toho blanšírování pomáhá zachovat jasnou barvu čerstvé zeleniny během skladování v chladničce.

Nástroje a výrobky:

  • zelené fazolky;
  • nůž;
  • nádobu s vodou;
  • velká mísa studené vody;
  • cedník;
  • utěrku bez chlupů;
  • vakuové vaky.

Recept na vaření:

  1. My umýváme, třídíme fazole a řezáme ocasy.
  2. Nakrájejte lusky na kousky o velikosti asi 4 cm.
  3. Ponořte je do vroucí vody, přidržte po dobu 3 - 4 minut.
  4. Uvařené fazole přetáhněte přes cedník a na pět minut vložte do nádoby se studenou vodou.
  5. Opět jsme ji zbavili tekutiny, nalijeme ji na připravený ručník a usušíme.
  6. Vezměte balíčky (můžeteobyčejný, celofán), dáme tam suchou přípravu. Vložte do mrazničky.

Vaření z takových bobů horkých salátů a prvních jídel.

Tip: Chcete-li zastavit proces vaření v luscích co nejrychleji, musíte v misce se studenou vodou dát více ledu.

Druhá metoda

Po tomto receptu s fotkou zmrazte zelené fazolky na zimu doma bez předchozího tepelného ošetření. Tím se ušetří všechny potřebné vitamíny v zelenině, takže ve vařící vodě během vaření.

Nástroje a výrobky:

  • luskoviny;
  • nůž;
  • obyčejný cedník;
  • misku s ledovou vodou;
  • 2-3 lžičky. soda;
  • ručník nebo čistý hadřík, který nepouští vlákna;
  • sáčky z celofánu.
Důležité: zelené fazolky obsahují karoten, kyselinu listovou, železo, hořčík, zinek, vápník a draslík. Stejně jako vitamíny A, B, C a E.

Recept na vaření:

  1. Lusky dobře umyjte.
  2. Vyjmenujte je a odřízněte ocasy.
  3. Rozpustit sodu v nádobě s vodou, namočit tam fazole po dobu 10-15 minut.
  4. Předlitek se protlačí cedníkem, promyje se uhličitanem sodným.
  5. Nechte uschnout na ručníku.

Přeložte malé porce do pytlů a zmrazte.

Takové přípravky podle osvědčené metody poskytnou naší tabulce všechny potřebné stopové prvky. Kromě toho mají neutrální chuť a jsou dokonale kombinovány s jinými druhy zeleniny v dušeném nebo dušeném zelí.