15 kuchyňský život hacks

Mnoho žen v domácnosti chce strávit méně času v kuchyni. A tento čas může být snížen, pokud znáte nějaké triky.

15 užitečných hacků v kuchyni

1. Každý, kdo miluje koktejly, ale mytí po něm mixér není vše. Ve skutečnosti je čištění kuchyňského spotřebiče poměrně jednoduché. Nalijte do ní vodu, přidejte kapku saponátu a několik vteřin zapněte mixér. Poté kapalinu jednoduše vypusťte a přístroj opláchněte čistou vodou.

2. Pot ztratil svůj lesk - na tom nezáleží. Naplňte ji vodou, nalijte sklenku octa a položte na malý oheň. Pak vypnout, usnout 2 lžíce. lžičku sody, odtok a otřete houbou.

Tip!

Pokud je dno smaltované pánve spáleno, nalijte několik lžic sody, nalijte vařící vodu a vařte.

3. Tmavé stříbrné příbory lze čistit sódou a solí. Nádobu naplníme fólií, vložíme zařízení, přidáme sůl a sodu ve stejném poměru, naplníme ji vodou a necháme 30 minut.

Poznámka!

Příbory z nerezové oceli mohou také vrátit lesk a frekvenci. K tomu smíchejte zubní pastu s čpavkem, naneste směs na zařízení a po 10 minutách ji umyjte teplou vodou.

4. Je možné loupat nové brambory a zároveň nešpinit ruce? Samozřejmě, že ano, pokud držíte hlízy ve studené solené vodě po dobu 15 minut a kartáčujte si ruce rostlinným olejem. A tak, aby brambory nevařily měkké, přidejte 1 lžičku octa a soli do vody.

5. Citron pomůžeodstraňte skvrny z prkna ze dřeva nebo plastu. Šťávu z poloviny citrusů přímo na desku, nechte po dobu 20 minut, a pak opláchněte vodou.

Důležité!

Dřevěné prkénky musí být z času na čas ošetřeny roztokem vody a octem, protože takový materiál nejen absorbuje pachy, ale také se v něm množí bakterie.

6. Pokud jste šíleně chtěli péct košíčky, ale není žádoucí tvar, neměli byste být rozrušeni. Pro pečení můžete použít obyčejný pergamenový papír, samozřejmě, košíčky nebudou mít vlnité značkové sudy, ale chuť zůstane stejná.

Poznámka!

Pergamen lze také vyrobit v kartáčku na pečení. Několikrát složíme papír a rozřízneme jednu stranu na tenké malé proužky.

7. Mnohé ženy v domácnosti jsou nepříjemné, když se film potravin rozpadá nerovnoměrně a vždy se drží na rukou. Ty by neměly být nervózní z maličkosti, protože můžete uložit film v chladničce, bude trvanlivý z vystavení nachlazení, a to nebude držet už a bude trhat tolik.

Tip!

Pokud tato metoda není podle vašich představ, můžete si koupit speciální držák na potravinářský film s hřebíčkem.

8. Čištění jám od třešní není jednoduché. Ale všechno může být vyřešeno, když si vezmete láhev s úzkým krkem, dáte si berry na vrchol a stisknete kost čínskou tyčí. Boj a všechno, a kostí a šťávy bude v láhvi.

9. Naučte se vařit dokonalý sen mnoha žen v domácnosti, ale jak to smažit tak, aby okraje nevyschly. Ve skutečnosti je všechno jednoduché: rozbít vejce, nalijeme trochu vody, zapálíme a sledujeme, jak jsou dokonale míchaná vejce smažená.

10 Je-li víno ponecháno a neplánuje se ho pít v blízké budoucnosti, pak nespěchejte nalít nápoj. Zmrazte je v nádobách s ledem a použijte k vaření, takže nemusíte otevírat novou láhev.

Poznámka!

Nepoužité greeny můžete zmrazit v ledových plechovkách. K tomu, mlýn, pevně položen v buňce, zalij olej a zmrazit.

11. Je velmi obtížné čistit mikrovlnu maziva a nečistot, ale existuje metoda, která během několika minut vrátí frekvenci do trouby. Nalijeme 3–4 lžičky sody na talíř s vodou, promícháme a vložíme do trouby, zapneme na několik minut, voda se má vařit. Následně jen odstraňte znečištěné částice nečistot a namažte je houbou běžným čisticím prostředkem.

12. Odtok v dřezu - to není jen věčné zablokování, ale také místo hromadění bakterií. Můžete vyčistit průchod z kontaminace a škodlivých patogenů následujícím způsobem: velkoryse zaplňte místo sódou a nalijte ocet.

13. Po řezání ryb je vždy nepříjemný zápach a někdy ani drahé čisticí prostředky to nepomáhají zbavit. Ale existuje jeden osvědčený nástroj, který byste měli mít vždy po ruce - sprej vody a octa. Po vaření je posypeme příbory, deskou, pultem a dřezem. Pach rychle zmizí a myčka samotného nástroje je volitelná.

Platitpozornost!

Acetická voda nejenže odstraňuje nepříjemné pachy, ale je také dobrým dezinfekčním prostředkem.

14. Ti, kteří často vaří mléko nebo vaří kaši, jsou obeznámeni se situací, kdy nápoj utíká. Pokud ale na pánev položíte dřevěnou lžící, tak se to nestane.

15. Pokud kuchyňské nůžky přestaly dobře řezat, pak zkuste řezat fólii s nimi, papír ostří ostří.

Jedná se o jednoduchý život hacking do kuchyně bude život jednodušší a zajímavější.