Zelená rajčata červenat rychleji a vydrží déle

Počasí v srpnu je proměnlivé. Teplota během dne kolísá - během dne je teplota nižší než 30 ° C a v noci je nižší než 10 ° C, což způsobuje zvýšenou vlhkost vzduchu způsobující houbová onemocnění rajčat. Plody středně pozdních, pozdních odrůd rajčat nemají vždy čas dozrát v otevřeném terénu, proto mají zahradníci otázku, jak skladovat zelená rajčata.

Proč musím střílet nezralá rajčata

Existuje několik objektivních důvodů, jsou-li k dispozici, zkušené letní obyvatele bez zbytečného zaváhání odstraní nezralá rajčata z keřů. Důvodem jsou jak nepříjemné symptomy plísňového onemocnění (padlí, phytophthora), tak velká sklizeň.

Když se objeví příznaky nemoci z křoví, sbírají se vytvořené plody a rostlina se ošetřuje roztokem fungicidu. Pokud keř převyšuje infekci, zbývající vaječníky se budou bezpečně vyvíjet a zelená rajčata dozrávají.

Poznámka!

Před uložením ovoce z nemocného keře se umyjí, ponoří na 3 minuty do vody zahřáté na 60 ° C a osuší.

Ve zdravém, přetíženém ovocivětve keřů se mohou zlomit. Po odstranění části sklizně sníží letní obyvatelé zátěž na bič. Nejen zralá rajčata jsou odtržena. Hnědé, zelené plody, které dosáhly střední a velké velikosti, také shromážděné.

Prodloužené špatné počasí (déšť) může vést k praskání rajčat a vzniku hniloby na nich. Udržujte sklizeň včasné, správné skladování. Nezdržujte sbírání rajčat v srpnu, kdy se zima.

Signálem pro sklizeň je vzhled prvních žlutých listů na křoví. V době, kdy jsou roztrhané plody skladovány déle, nerozkládají se, dobře zrají. V chladném počasí, doma, rajčata červenat rychleji než na křoví.

Vždy s rajčaty

Zkušený letní rezident má zralá rajčata na stole od června do nového roku. Ukazuje se, že ti, kteří nejsou líní:

  • tráví čas volbou odrůd, rostlina brzy, uprostřed brzy, pozdě;
  • výsev sazenic v různých časech;
  • provádí prevenci nemocí;
  • pravidelně sklízí.

Všechny sebrané plody vyžadují třídění, některé jsou vhodné pro dlouhodobé skladování (zelené), jiné by měly být rychle vydávány (hnědé, bílé) a jiné by měly být recyklovány (červené). Ovoce roztrhané z nemocných keřů, skladované odděleně. Mohou být okamžitě zaslány k recyklaci, s použitím populárních receptů polotovarů.

Jak urychlit dozrávání

Vybereme sebraná rajčata, vybereme hnědou a začneme růst (zesvětlit). Dáme je do plastové (kartonové, dřevěné) krabice ve 2 - 3 vrstvách. Vrstvy mohou býtposunout noviny. Pro zrychlení zrání vložte krabici:

  • červená rajčata;
  • banán ;
  • pár zralých jablek.

Zralé plody a rajčata emitují specifický plyn, který urychluje dozrávání. Zakryjte krabici tmavým plátnem, odneste ji do místnosti, kde teplota neklesne pod 23 ° C.

Na parapetu můžete šířit zelená rajčata. Na slunci dozrávají 7 dní, ale mohou ztratit pružnost. Pro většinu polotovarů jsou vhodnější plody dozrávající ve tmě. Udržují pružnost, atraktivní vzhled, je-li vlhkost v místnosti asi 70%, teplota vzduchu je mírná.

O opilých rajčatech

Skutečnost, že vodka urychluje zrání, ne mýtus, bude dělat. Stále potřebujete injekční stříkačku. 0,5 ml alkoholu se musí vstřikovat do rajčat pro rychlé zrání. Injekce se provádí v místě, kde byl připojen ovocný kmen. Rajčata dozrají rychleji, protože ethylen bude uvolňován z vodky.

Pro vaši informaci!

Rajčata dozrávají rychleji, pokud jsou pevně zakrytá hadříkem. Koncentrace ethylenu v krabici s rajčaty se zvýší.

Seznam ovoce vydávajícího tento plyn je uveden v tabulce.

Velké množství Mírně slabší Průměrný počet
zralé jablko hruška banán
meruňky mango
avokádo červené rajče
odtok
broskev
meloun

Kam uložit

Existuje několik možností skladování sklizně zelených rajčat. Můžete je použít v podmínkách bytu, chaty, venkovského domu.

Boxy

Materiál nádoby není důležitý. Vhodné kartony, plastové, dřevěné. Dno musí být pokryto několika vrstvami novin. Rajčata ležela ve vrstvách, každá posouvala vrstvu papíru. Suchou slámu můžete použít, pokud je plodina uložena v technické místnosti.

Hluboké zásuvky nejsou potřeba. Jeden musí mít maximálně 12 kg. Část rajčatových tlumivek, pokud vložíte do nádoby více než 3 vrstvy. Místo skladování by mělo být snadno přístupné. Každé 3-4 dny je nutné zkontrolovat stav plodů, vybrat:

  • zralé;
  • hnědá;
  • jsou shnilé.

Začátek pěstování rajčat by měl být vložen do samostatné krabice. To zpomalí proces zrání zelených rajčat, prodlouží dobu jejich používání.

Obaly

Je vhodné skladovat zelená rajčata v papírových pytlích v bytě. Ovoce lze otřít hadrem namočeným ve vodce. Nepřítomnost infekce prodlouží dobu skladování. Při teplotě 18-20 ° C se plody po 2 týdnech zčervenou, pokud v interiéru nepřesáhne 15 ° C, doba zrání se zvýší na 4 týdny.

Ve sklepě lze rajčata skladovat v plastových pytlích. Kravata je nepotřebují. Vzduch musí volně cirkulovat. Tašky lépe visí. Teplota ve sklepě je nízká, takže rajčata dozrávají pomalu. V případě potřeby lze balíček přidatmístnosti. V teplé místnosti se rychle změní na červenou.

Banky

Jsou-li sklenice, můžete jim přidat zelená rajčata. Pohodlně skladováno v 3 litrové nádobě se širokým hrdlem. Naplněná nádoba musí být uzavřena víčkem a umístěna ve skříni nebo jiném tmavém místě.

Pro zrychlení zrání dejte do sklenice banán nebo pár červených rajčat. Stav plodů musí být sledován, odstraněn, pokud se objeví známky znehodnocení. Při pokojové teplotě zrají rajčata v plechovkách do 10 dnů.

Zralé rajčata lze také skladovat ve sklenici. Musí být sterilizován v mikrovlnné troubě, troubě nebo v páře. Vybrané ovoce omyjte, osušte a přeložte do připravené nádoby. Připravte víčko, nalijte do nádoby 3 lžíce. Alkohol, zapněte ho, zavřete víko. V důsledku hoření nebude v nádobě žádný kyslík, ve vakuu se zralá rajčata skladují déle.

Chladnička

Zralé i zelené rajčata se skladují v prostoru pro zeleninu chladničky. Pro dlouhé skladování jsou umístěny v sáčcích. Ovoce před otřete dosucha. V plastovém sáčku nesmí být žádná kondenzace.

Zralá rajčata mohou být zmrazena. Třešeň a jemný krém jsou zmrazené celé a velkoplodé odrůdy jsou nakrájeny na plátky (kruhy, čtvrtky, kostky). Při vaření pizzy, masa a zeleniny dušené maso, pilau, boršče můžete použít zmrazená rajčata.

Viz také

Jak správně skladovat sušená rajčata doma

Povaření sušených rajčat, mnoho ženy v domácnosti se zajímají: jak a v jakém obchodě rajčata doma ...

Na křoví

Zdravé keře se zelenými rajčaty se dají kopat s hroudou země. Pokud je zde vyhřívaný skleník, pak je tam přiveďte a přikopat. V jeho nepřítomnosti můžete využít kůlnu. Keře vložené do kbelíků, posypeme kořeny zemí.

Půda musí být pravidelně zvlhčována. Pro tuto metodu skladování jsou vhodné pouze zdravé rostliny bez známek fytofthory, padlí a jiných plísňových onemocnění. Na křoví se zvětší velikost drobného ovoce.

Oblíbené všechny třešně se ukládají odlišně. Štětce rozřezané, svázané ve svazcích, zavěšené ve stodole nebo v jiných obchodních prostorách. Plody postupně dozrávají, skladují se po dlouhou dobu.

Konzervování

Vynikající zimní přípravky jsou vyrobeny ze zelených rajčat. Chcete-li vařit nakládané zelené rajčata, budete potřebovat:

  • rajčata 1,5 kg;
  • hrubá solná sůl 400 g;
  • ocet 800 ml;
  • olivový olej 500 ml;
  • oregano podle chuti;
  • trochu horké červené papriky (sušené).

Středně velké odrůdy budou dělat. Ovoce je třeba omýt, nakrájíme na poloviny, nalijeme do misky nebo pánve, posypeme solí, necháme 5 hodin. Kapalina vynikne, aby se jí zbavila, vrhla rajčata zpět do cedníku a znovu se vrátila na pánev.

Nalijte octem o 12 hodin později, opět se sklopte do cedníku. Banky sterilizujte. Sušené rajčata naskládanépřipravené nádoby. Nalijte každou vrstvu kořením (oreganem, pepřovými kousky). V bankách zalijeme olivovým olejem. Příprava může být konzumována za měsíc.

Pravidla pro skladování zrajících rajčat

Jsou-li plodiny řádně skladovány, jsou před novým rokem rajčata. Požadavky na prostor:

  • ventilace;
  • konstantní teplota a vlhkost.

Pro zrání se teplota udržuje v rozmezí od 15 do 25 ° C, pro skladování - nejvýše 5 ° C. Měli byste zkontrolovat rajčata nejméně dvakrát týdně. Rot může rychle zničit celou plodinu, takže plody se skvrnami, prasklinami, musí být odstraněny z krabic.

Poznámka!

Rajčata se skladují lépe, pokud je každý zabalen do papíru.

Pro skladování rajčat se nedoporučuje používat vysokou nádobu, protože přepážka je obtížná. Zralé plody musí být zpracovány nebo uloženy v chladničce. Při pokojové teplotě jsou skladovány maximálně 3 dny.

Závěr

Rajčata sklizená včas bez jakýchkoliv problémů. Chuť je trochu odlišná od ovoce zarudlého přímo na křoví. Je lepší sbírat zelená rajčata, než ztratit plodiny z fytophtoras nebo noční mrazy. S řádným skladováním si můžete vychutnat rajčata až do pozdního podzimu. Všechny odrůdy Cherry, De Barao a dalších odrůd s hustým masem a silnou kůží jsou dobře zachovány.