Udržet kopr bez mražení je velmi snadné! Vezměte sůl

Málokdo ví, že čerstvý kopr ze zahrady lze zachovat bez zamrznutí. Zelení s tímto způsobem přípravy budou ležet tiše po celou zimu a budou stále voňavé a chutné. Tajemství spočívá v přidání soli - přírodní konzervační látky, která způsobuje tak dlouhou konzervaci. Způsob skladování kopru se solí je velmi jednoduchý, na přípravu sochoru bude trvat deset minut.

Pravidla pro přípravu bylin na skladování

Kopr se v zahradě objevuje poprvé, na jaře nebo na začátku léta. Pak to může být zasadil podruhé, zelené jsou nenáročné v péči a roste téměř sám. Pro sklizeň je nejvhodnější mladý kopr, který nemá žádná semena. Odříznout potřebují načechrané větvičky se spoustou trávníků. Jsou nejzdravější a voňavé.

Po sběru kopru je třeba trochu se připravit:

  • Zelenina se několikrát promyje pod tekoucí vodou;
  • po umytí se rozloží na větve novin v jedné řadě a nechá se hodinu sušit;
  • silné výhonky odstraněny - budou bez chuti.

Kromě zeleně budete potřebovat obal, na který musí být zásilka přenesena. Můžete použít malé skleněné nádoby s nominální kapacitou 100-200 mililitrů nebo méně. Jsou velmi vhodné pro použití, tento objem je dostačující pro několikrát, a produkt nemá čas zkazit. Vyžadují se skleněné nádobysterilizované v sušárně při teplotě 100 ° C po dobu 20-30 minut nebo vařící banky nad párou asi půl hodiny. Sterilizace se provádí v den přípravy obrobku.

Potravinové plastové nádoby lze skladovat pro skladování. Než začnete balit hotový výrobek, nádoby se promyjí jedlou sodu a dobře se suší.

Pozor!

V zásobníku by neměla být žádná vlhkost. Voda způsobí plíseň.

Metody skladování kopru se solí

Druhou hlavní složkou kromě čerstvě sklizených zelených je sůl. Může být odebrána: jodizovaná nebo mořská. Velké krystaly vypadají v úložné nádobě krásně a malá zrna rychleji získávají konečný produkt.

Snadný způsob

Ve spěchu, můžete připravit prázdné pro budoucnost pomocí nejběžnější metody. Kromě soli a kopru nic nepotřebujete.

Složky:

  • 1 kg kopru;
  • 300 g soli.

Co dělat:

Větve oddělené od stonku jsou jemně nasekané nožem a přeneseny do velké mísy.

0,5 cm vrstva soli se nalije na dno čisté nádoby. Z výše uvedeného dill 1 centimetr tlustý. Trochu zkrotil obsah, aby se vešel na celou částku.

Na zkrotených větvičkách položili další vrstvu soli a zopakovali vrstvu zeleně. Nakonec je slaná vrstva opět naplněna, nádoba je zkroucená a dobře protřepaná, takže nejsou žádné dutiny, a sůl je rovnoměrně rozložena po celé ploše.

Uvedení Tarachladné místo při teplotě 14-17 ° C a ponecháno 2 až 3 dny. Hotový výrobek můžete vyzkoušet čtvrtý den.

Koprová pasta

Velmi chutný předkrm lze připravit pastovitou směsí ze zelení. V budoucnu může být přidán jako obvaz do polévek, zeleniny a masa.

Složení:

  • 500-600 g kopru;
  • 100 g soli;
  • 3-4 tbsp. rostlinného oleje.

Co dělat:

Koprové větvičky rozdrcené nožem. Při řezání čepelí trochu tlak na zelené, aby bylo více šťavnaté.

V třecí misce nebo velké misce se nasekaný kopr lehce hnědí, dokud se neobjeví šťáva. Jakmile je šťáva pryč, přestane se hromadit.

Rostlinný olej se v mikrovlnné troubě mírně zahřeje na teplotu 35-40 ° C a nalije se do kopru. Posypte sůl do hmoty a dobře promíchejte.

Výslednou pastu přeneste do sterilizované nádoby a pevně zakryjte víkem.

Svačiny se skladují v chladničce nebo na chladném místě. Je schopen stát 2-3 roky a nezhoršuje se, zatímco chuť a vůně jsou plně zachovány.

Pozor!

Rostlinný olej lze nahradit olivovým nebo lněným semenem.

Sortiment kopru

Přidat kopr sklizeň může být, pokud přidáte další bylinu, která jistě roste v každé zahradě: petržel, celer. Čerpací stanice se ukáže jako univerzální - okamžitě najde uplatnění v kuchyni.

Složky:

  • 300-400 g kopru;
  • 300 g petrželky;
  • 300 g celeru;
  • 200 g soli.

Co dělat:

Všechny greeny střídavě mele v pořadí, ve kterém jsou složky uspořádány. Výsledná hmota se převede do čisté, suché mísy.

Do sklenice se nalije 1 cm soli. Vytvořte vrstvu zelené s výškou 2 cm a opakujte vrstvu soli.

Střídání soli a zelení, naplnění nádoby na vrchol, nakonec položení vrstvy soli a válcování nádoby s vzduchotěsným víkem.

Po navinutí odstraňte předlisek uložený v chladničce.

Tipy

Pokud je to žádoucí, může být kopr střídavý s česnekem nebo bazalkou. Je to dobře s černým pepřem nebo dokonce s chilli. Složení obrobku se reguluje podle potřeby na základě chuťových preferencí. Aby byl hotový výrobek bezvadný v chuti a uložen na dlouhou dobu, musíte vzít v úvahu některé nuance:

    Zelení musí být čerství. Čím dříve se začnou připravovat, tím lepší bude chuť a krásný vzhled.
  1. Neberte na vaření větviček, na kterých je plíseň nebo hniloba.
  2. Doporučuje se sbírat větvičky z horní části rostliny.
  3. Pokud se při vniknutí do nádoby uvolní hodně šťávy, přebytečný džus se vypustí.
  4. Otevřený blok je uložen v chladničce po dobu nejvýše jednoho měsíce.

Sklizeň kopru a soli bude velmi užitečná, zejména v zimě. Vzhledem k tomu, že spotřeba výrobku je ekonomická, je obvykle po dobu 3-4 týdnů dostačující nádoba o obsahu 100 gramů. Knedlíky se přidávají do mísy, když už jsoutéměř hotový nebo po vypnutí topení. Chuť tedy vydrží o něco déle a jídlo bude mít čas na krmení.