Správné skladování česneku v bytě

Mnoho hostesek se cítí velmi nepříjemně, když zásoby česneku vybíhají doma: jejich oblíbená jídla okamžitě ztrácejí svou nepřekonatelnou chuť a vůni a některé nemohou být vařeny bez takové slavné zeleniny. Jak skladovat česnek a nebojte se, že se najednou rozhodl klíčit, pokrytý plísní nebo suchý?

Výběr správného stupně

Pro většinu obyvatel města je celý česnek stejná osoba, jen velikost hlavy je jiná, ale ne! Na regálech oddělení zeleniny můžete najít dva druhy této zeleniny: jaro (léto), a tedy zimní (zimní). Proč znáte takové jemnosti? Doma při stejné teplotě mají tyto odrůdy různou trvanlivost.

Jak skladovat různé druhy česneku? Zimní odrůdy jsou velmi rozmarné a není vždy možné je skladovat po celou zimu. Maximální skladování doma je asi 4 měsíce.

Letní odrůdy jsou odolnější vůči chorobám, jsou dobře udržovány iv městském bytě a při teplotě +3 až + 8 ° C a při vlhkosti 70% mohou být uloženy doma až do nové sklizně.

Volba metod skladování

Nevíte, jak zachránit česnek až do jara? Použití několika způsoby.

  1. V koloncepřekližky vrtat malé otvory, nalijte piliny, popel, sůl na dně. Umístěte čerstvý česnek do jedné vrstvy, nalijte výplň dle svého výběru - a umístěte zeleninu do 2 - 3 vrstev. Ujistěte se, že hlavy nevypadají z děr, a byly zcela naplněny pilinami nebo popelem. Taková stavba je lepší umístit do skříně nebo do suchého sklepa doma. To může být provedeno na balkóně, jen nezapomeňte zahřát box se starou deku nebo koberec v zimě.
  2. Sbírat pouze pevné a ne klíčící hlavy pro skladování. Plevel na lalocích by měl být zcela suchý.
  3. Čerstvý česnek je dobře uchováván v hustých pytlích s cibulkovou slupkou. Tašky skladujte ve skladu nebo na jiném místě v domě, kde je dostatečně teplý a suchý. Pokud budete muset v zimě skladovat česnek v poměrně vlhké místnosti, nalijte hlavy s kuchyňskou solí, která si jistě poradí s přebytečnou vlhkostí.
  4. Jak zachránit česnek až do jara, pokud začalo klíčit? Uchovávejte ji v bankách: očistěte slupky od slupky, umyjte nečistoty, osušte papírovým ubrouskem. Nalijte čisté a suché hřebíček do skleněné nádoby, lehce utěsněte a lehce naplňte slunečnicovým olejem. Víko na břehu musí být s otvory tak, aby zelenina mohla "dýchat". Naplněnou nádobu umístěte na poličku v chladničce, čerstvý česnek a voňavý olej lze použít celou zimu. Namísto másla mohou být loupané hřebíčky nality octem nebovíno.

Aby nedošlo k navlhčení výrobku v chladničce, řádně jej zabalte a neuchovávejte jej bez obalu.

Jak skladovat česnek v bytě? Zásobit se spoustou parafínu a trpělivosti: roztavte parafín ve vodní lázni, opatrně ponořte každou hlavu, několik vteřin držte v suchu. Ošetřené hlavy opatrně složte do plátěného sáčku a pošlete je do úložného prostoru nebo je položte na volnou polici kuchyňské linky. Malé dávky mohou být uloženy v chladničce v oddělení zeleniny.

Nezmrazujte česnek: při nízkých teplotách se mění struktura zeleniny a její chuť.

Aby se zabránilo předčasnému vysychání hlav, vložte je do smaltované, keramické pánve a posypte hladkou moukou. Nemůžete zavřít nádobu, ale jednoduše zakryjte vrchol tlustou vrstvou mouky: hromadný produkt pomůže česneku udržet čerstvost déle a zelenina zase ochrání mouku před invazí hmyzu. Uchovávejte plechovky v chladničce nebo na balkóně.

Nedávejte česnek do zapečetěného obalu: zelenina začne klíčit.

Pokud nevyberete příliš mnoho hlav pro skladování, je lepší namísto hrnce vzít sklenici o vhodné velikosti. Vařený česnek můžete jednoduše složit do čistých plechovek a zavřít víčka kapronů. Bude lepší, když v krytech uděláte několik děr, aby mohl projít vzduch.

Než si česnek ponecháte v chladničce, spálte dna každé hlavy nad plynvařič: tak zabráníte klíčení zeleniny.

Kontrolujeme zásoby

V zimě je třeba vyčlenit čas na kontrolu zásob. Pokud si všimnete zelené formy nebo černé patiny na hřebíčku, znamená to, že si uchováváte zmrazené ovoce doma - je lepší odstranit poškozené vzorky. Také zkontrolujte, zda je v místě skladování česneku vlhkost.

Pokud se zuby stanou měkké a suché, lze předpokládat, že místnost je příliš suchá a teplá - zvyšuje vlhkost, snižuje teplotu. Nebo jednoduše skladujte česnek na jiném místě.

Snažte se zachránit česnek doma a vařené pokrmy budou velmi chutné a voňavé.