Skvělé způsoby, jak rychle oloupat grapefruit

Navzdory všem výhodám grapefruitu kupující častěji dávají přednost citrusovým příbuzným. To je prostě vysvětleno - loupaný grapefruit je hořký. Důvodem však ve většině případů není zárodek, ale fakt, že je nesprávně vyčištěn.

Jak čistit

Grapefruit je velmi bohatý na kyselinu chinovou a glykosidy. Tyto látky jsou nezbytné a užitečné, ale buničině dodávají hořkost. Jsou obsaženy ve filmu a příčkách, a proto je jejich příjemnou chutí šťavnatá aromatická buničina. Existuje několik způsobů čištění grapefruitu.

Jíme "podle etikety"

Ovoce osušte, osušte a nakrájejte na polovinu. To by se nemělo dělat napříč, ale spolu. Položte poloviny na talíř a opatrně vyjměte šťavnaté maso, vyzbrojené ostrou lžící.

Metoda je jednoduchá, velmi rychlá. Ale pouze zde stříkající během jídla létat ve všech směrech, jak se nejen na oblečení, ale také v očích, což je velmi nežádoucí. Ačkoli to je předepsáno jíst grapefruit v restauracích a jiných zařízeních.

Klasický způsob

Oloupané ovoce oloupejte. K tomu odřízněte kůži shora a dole, opatrně ji oddělte po obvodu rukama nebo ji odřízněte nožem.

Důležité!

Pokud používáte nůž k čištění citrusů, potřebujetebuďte velmi opatrní, abyste nepoškodili maso.

Grapefruity rozdělené na plátky. Film je poměrně silný. Musí být opatrně sbírán nožem a vyjmut. Kosti také musí být odstraněny. Dáme maso na talíř, můžete ho posypeme moučkovým cukrem, nalijeme smetanou nebo medem.

Bez nože

V tomto případě je třeba jednat stejně jako oranžová. Ruce čistí pokožku, rozdělují ovoce na plátky a odlupují je z filmů. Metoda duplikuje výše popsanou metodu, ale práce bude trvat déle.

Poradenství!

Pokuste se odstranit kůži, jíst maso a držet klín u bílé membrány. Tak to nebude šplouchat šťávy, ale hořkost také nebude cítit.

V mikrovlnné troubě

S čistým ovocem odloupněte ostrým nožem nebo rukama. Vložte grapefruit do mikrovlnné trouby, zapněte přístroj na půl minuty na maximální výkon. Jako výsledek, film a oddíly budou jako papír. Budou odstraněny přímo sami.

Věnujte pozornost!

Nepřeplňujte citrusy z mikrovlnné trouby, jinak se bude šťáva vypařovat a nejen film, ale také buničina se stane papírem.

Jak si vybrat

I naučit se správně čistit ovoce, můžete udělat chybu a koupit nezodpovědné nebo zkažené ovoce. Zde, bez ohledu na to, jak moc se snažíte, nic se nestane.

V obchodě věnujte pozornost:

  • . Mělo by být kulaté, ne prodloužené a rozhodně ne zploštělé;
  • kůže. Měla by být čistá, hladká, lesklá,nemají žádné poškození a skvrny;
  • poměr hmotnosti a velikosti. Chcete-li si vybrat nejzralejší ovoce, je třeba vzít v ruce stejný tvar a velikost. Ten, který bude těžší a měl by být zakoupen.

Důležité!

Grapefruit prochází několika fázemi léčby škůdci. Prostřednictvím husté kůže se škodlivé látky nedostávají k buničině, ale může k tomu dojít při čištění. Před použitím by proto ovoce mělo být důkladně omyto obyčejným mýdlem.

Jistě, tipy se určitě hodí. Nečistěte ovoce "s rezervou". Buničina velmi rychle vybledne a ztrácí chuť grapefruitu.