Ananas se stal známým ovocem, které lze bez problémů zakoupit v supermarketech i na trhu. Nyní můžete snadno vybrat zralé, chutné, voňavé, dobré ovoce. Tam jsou zvláštní pravidla, aby se nepokazil, a řádně vyčistit doma.
Příspěvek a újma
Mezi obrovské množství minerálů, stopových prvků a vitamínů dochází k uvolňování vitamínu C, B a PP. Jíst toto ovoce může:
- zpevňují stěny cév, jsou také užitečné při kardiovaskulárních onemocněních;
- stabilizovat činnost střeva, trávicího traktu;
- pro urychlení metabolismu se doporučuje pro osoby s nadváhou;
- zmírnit zánět;
- obnovit kostní tkáň;
- obsahuje železo, které je schopno nahradit maso.
Pokud toto ovoce zneužijete, můžete mít nějaké problémy:
- Při nesprávném čištění může dojít k podráždění kůže;
- přejídání vede k alergiím;
- se nedoporučuje jístgastritida, žaludeční kyselost nebo vřed.
Zajímavé!
150 g. ananas je schopen nahradit kyselinu askorbovou.
Jak si vybrat ananas
- Posouzení vnějšku označení-o kůži nikoli by mělo být .ne vady .Zralé ovoce budou červené-žluté ,nahnědlé],žlutá barva .Odlupování by mělo být pružné ,a dno dryish.
- Listy-na je ne by mělo být s roztrhaný ,špinavý listy ,dne, z toho je forma ],nájezd ,a s silnými ,mírně vyschlo a tmavý-zelený .Aby mohla kontrolovat až zralost, můžete odšroubovat list ,jestliže se ukázalo bez úsilí ,a poté .takové ovoce dozrálo .
- Váha - závažnost ovoce samozřejmě závisí na odrůdě. Doporučuje se vybrat ananasy o hmotnosti od 2 do 6 kilogramů.
- Zvuk - tato metoda je podobná výběru melounu. Ananas je také schopný dělat různé zvuky, který závisí na jak zralý to je. Zralý má plný hluchý zvuk, pokud na něj klepnete dlaní.
- Pocit - při stisknutí prstem na kůře by měl být plod měkký a po určité době vrácen jeho tvar.
- Vůně - dobré ovoce bude mít příjemnou, něžnou, nevtíravou, sladkou vůni.
- Vláknina - , samozřejmě, je nepravděpodobná nebo - , poté v . 139) supermarket umožní snížit ovoce , , aby prozkoumalo dne . 146) jeho interní , , ale domů s, oddíl může být identifikovat zralé nebo ovoce nebo, nikoli .O toto bude říci to je zlatý ,nažloutlý odstín .Dne bude chuť stejné he sladká s . 174) malá kyselost .
- Náklady - obvykle cena z těchto druhů ovoce ne může být silných . ]podceněno z-pro z toho ,že z nich bylo dodáno . 190]z dalších zemí .Ceny nafouknuté znamenají ,že ovoce bylo sebráno a nedávno předložili .
Aby bylo možné koupit dobré, šťavnaté ovoce, je třeba, aby pochopil, jaké známky mohou naznačovat jeho bezcennost:
- asymetrického tvaru;
- s různými kožními defekty;
- velmi velké a příliš malé;
- s poškozenými, zažloutlými listy;
- velmi tvrdé;
- světle žluté maso;
- zvuk bude nevyjádřený nebo příliš vyzváněcí;
- se dnem, které je měkké nebo mokré;
- ovoce, které je velké, ale lehké;
- s nepříjemnou, drsnou, zkaženou vůní, nebo pokud chybí;
- , pokud je cena příliš nízká.
Důležité!
Nejčerstvější, nejsladší, vynikající ananasy se prodávají v zimě.
Nezralý ananas
Předpokládá se, že při nákupu nezralého ovoce může být uchováván v chladu, temnu, teple nebo na slunci a ovoce dozraje. Tento názor je však chybný a může tak jen hníst. Proto, pokud si koupíte zelený, nezralý ananas, pak to zůstane tak, protože jsou sklizeny, když jsou plně zralé.
Co je třeba k vyčištění ovoce
Poté, co nakoupí ananasu, je nutné jej správně odříznout, a proto budete potřebovat speciální nástroje.Lučitel varianta-profesionální nůž různých forem ,určený pro tohoto ovoce .Jestliže takovýNástroj není ,a poté můžete použít použití ostatní , , které ) připomíná a nůž pro řeznictví ryb ,a a. ) obvyklý tenký a ostrý nůž .K odstranit oči, můžete použít se zařízením pro270) čištění plodů .
Metody čištění
Než začnete čistit ananas, měl by být umyt a všechny části, které nelze jíst, by měly být očištěny - kůra, tvrdé jádro, zelené nahoře a černé oči v těle samotném. Chcete-li vyčistit ovoce, můžete použít jednu z následujících metod:
Svislé ořezávání
Tato možnost pomůže získat celý kruh. Nevýhodou této metody je však to, že je poměrně komplikovaná:
- Nejdříve odstraňte spodní a horní část. Tloušťka řezané vrstvy by měla být asi 1-2,5 cm;
- i nadále dávat ovoce na palubě a postupně začít odstraňovat kůru s pruhem s ostrým nožem;
- Po odlupování ananasu odstraňte tmavé části a jádro.
Východní verze
Tato metoda získala své jméno díky tomu, že na východě se toto ovoce konzumuje pouze jako dezert a při použití se používá samotná kůže. Akce:
- Ananas není třeba čistit a rozřezávat na čtvrtiny;
- dále vyjměte jádro a vyřízněte maso ostrým nožem. Poté se nakrájíme na kousky;
- sNakrájejte plátky do slupky.
Neúplné čištění
Tato metoda je vhodná, pokud ananas není pro prázdninový stůl potřebný. Pak ji můžete snížit, protože bude výhodnější:
- oloupané potřebují tolik buničiny, kolik budete jíst okamžitě. Pokud je očištěna najednou, pak bez ní může rychle hnilost;
- se rozřeže na prstence a odstraní se horní vrstva.
Odříznutí slupky
Bude to vyžadovat nejen ostrý nůž, ale i dlouhý. Tato možnost, i když poměrně jednoduchá, ale můžete ztratit spoustu buničiny:
- odříznout spodní a horní část;
- dále od shora dolů řezanou kůži. Výsledkem bude tvar připomínající sud;
- pak odstřihněte jádro a odstraňte tmavé oči.
Kráječ ananasu
Jedná se o speciální nástroj, který je určen pro stlačování buničiny. Tento nůž pomůže s minimálním plýtváním časem a úsilím k tomu, aby mohli plnit svůj úkol. Je schopen odstranit kůži, tmavé části a jádro. Najít takové zařízení a naučit se jej používat je však poměrně obtížné.
Koš jako dekor
Ananasová slupka se často používá jako koš pro plnění různých druhů ovoce. Neexistují zde žádná omezení a potřebujete pouze svou vlastní představivost. Chcete-li vytvořit základ, musíte udělat několik procesů:
- řez ananasu na dvě stejné části;
- pak pečlivě odstraňte maso, ale takzatímco mísa zůstala silná;
- po krájení různých druhů ovoce a naplnění je košíky z kůry ananasu.
Jak řezat jádro
Vysekávání jádra-je hezká je důležitá krok s peeling ananasy .Koneckonců z z toho ,podle toho, kolik kompetentně a bylo úhledně]ona extrahovaná bude závislá její externí zobrazit při podání .To toto můžete několik metod :
- Nakrájejte ovoce na kroužky, odstraňte kůru a vyřízněte střed každého kusu.
- Pokud je nežádoucí narušit samotný tvar ananasu, vytáhněte vnitřek tenkým ostrým nožem a nakrájejte na plátky. Tato možnost je poměrně složitá a vyžaduje mnoho úsilí, ale výsledek bude stát za to.
- Pokud je ovoce potřebné pro salát nebo pizzu, pak se rychle odstraní buničina, rozřízne se svisle a vyndá se uprostřed.
Pravidla pro ukládání dat
Aby ananas neztratil svou chuť, musí být schopen ho nejen správně zvolit, ale také zvolit správné podmínky pro skladování:
- Uchovávejte ovoce při pokojové teplotě asi 15-18 ° C.
- Nesmíte ho uchovávat v chladničce, protože v něm může ztratit chuť.
- Nedoporučuje se převádět do místnosti, kde dojde k prudké změně teploty.
- Nejlepší skladovací nádoba je nádoba se speciálními otvory.
- Ananas může zachovat svou čerstvost po dobu 12-16 dnů.
- Je schopen absorbovat pachy, proto musí být uchováván mimo dosah produktů se silným zápachem.
- Nenechávejte ovoce na slunném místě.
- Speciální nůž se prodává v obchodech, které lze snadno vytáhnout ze středu.
- Po konzumaci masa se nedoporučuje jíst toto ovoce.
Tipy
Jaké jsou nejchutnější, šťavnaté a zdravé ananasy? Některá doporučení k jejich výběru a čištění:
- Je lepší koupit ananasy ve velkých prodejnách, protože poskytují nejlepší podmínky skladování.
- Pokud ovoce s ořezaným ocasem leží na pultu, pak by s největší pravděpodobností neměla být konzumována.
- Malé plody jsou obvykle sladší.
- Pokud jste za prodej viděli ananas za nízkou cenu, neměli byste ho okamžitě obejít. Nejprve zkontrolujte, zda jsou všechny popisované znaky a případně ovoce v dobrém stavu.
Ananas se již nepovažuje za zázrak, který přinesly tropické šířky. Nicméně i přes to, že se pro nás stal známým produktem, ne každý ví, jak si jej vybrat, vyčistit a použít, aby získal co největší užitek. Tím, že věnujete trochu svého času studiu tipů a triků při výběru ovoce, můžete zajistit, že budete neustále používat zralý, chutný a šťavnatý ananas.