Skvělé způsoby, jak loupat ananas doma

Ananas se stal známým ovocem, které lze bez problémů zakoupit v supermarketech i na trhu. Nyní můžete snadno vybrat zralé, chutné, voňavé, dobré ovoce. Tam jsou zvláštní pravidla, aby se nepokazil, a řádně vyčistit doma.

Příspěvek a újma

Mezi obrovské množství minerálů, stopových prvků a vitamínů dochází k uvolňování vitamínu C, B a PP. Jíst toto ovoce může:

  • zpevňují stěny cév, jsou také užitečné při kardiovaskulárních onemocněních;
  • stabilizovat činnost střeva, trávicího traktu;
  • pro urychlení metabolismu se doporučuje pro osoby s nadváhou;
  • zmírnit zánět;
  • obnovit kostní tkáň;
  • obsahuje železo, které je schopno nahradit maso.

Pokud toto ovoce zneužijete, můžete mít nějaké problémy:

  • Při nesprávném čištění může dojít k podráždění kůže;
  • přejídání vede k alergiím;
  • se nedoporučuje jístgastritida, žaludeční kyselost nebo vřed.

Zajímavé!

150 g. ananas je schopen nahradit kyselinu askorbovou.

Jak si vybrat ananas

Existuje velký počet odrůd ananasu, avšak ne všechny mohou být konzumovány v surovém stavu. Některé druhy jsou speciálně pěstovány pro zachování, získávání vlákniny z listů. Proto je hlavní věc, která musí být provedena před nákupem je požádat prodávajícího nebo konzultanta o odrůdu tohoto ovoce. Aby bylo možné vybrat zralé ovoce, věnujte pozornost jeho vzhledu, hmotnosti, zvuku, vůni.

  1. Posouzení vnějšku označení-o kůži nikoli by mělo být .ne vady .Zralé ovoce budou červené-žluté ,nahnědlé],žlutá barva .Odlupování by mělo být pružné ,a dno dryish.
  2. Listy-na je ne by mělo být s roztrhaný ,špinavý listy ,dne, z toho je forma ],nájezd ,a s silnými ,mírně vyschlo a tmavý-zelený .Aby mohla kontrolovat zralost, můžete odšroubovat list ,jestliže se ukázalo bez úsilí ,a poté .takové ovoce dozrálo .
  3. Váha - závažnost ovoce samozřejmě závisí na odrůdě. Doporučuje se vybrat ananasy o hmotnosti od 2 do 6 kilogramů.
  4. Zvuk - tato metoda je podobná výběru melounu. Ananas je také schopný dělat různé zvuky, který závisí na jak zralý to je. Zralý má plný hluchý zvuk, pokud na něj klepnete dlaní.
  5. Pocit - při stisknutí prstem na kůře by měl být plod měkký a po určité době vrácen jeho tvar.
  6. Vůně - dobré ovoce bude mít příjemnou, něžnou, nevtíravou, sladkou vůni.
  7. Vláknina - , samozřejmě, je nepravděpodobná nebo - , poté v . 139) supermarket umožní snížit ovoce , , aby prozkoumalo dne . 146) jeho interní , , ale domů s, oddíl může být identifikovat zralé nebo ovoce nebo, nikoli .O toto bude říci to je zlatý ,nažloutlý odstín .Dne bude chuť stejné he sladká s
  8. . 174) malá kyselost .
  9. Náklady - obvykle cena z těchto druhů ovoce ne může být silných . ]podceněno z-pro z toho ,že z nich bylo dodáno . 190]z dalších zemí .Ceny nafouknuté znamenají ,že ovoce bylo sebráno a nedávno předložili .

Aby bylo možné koupit dobré, šťavnaté ovoce, je třeba, aby pochopil, jaké známky mohou naznačovat jeho bezcennost:

  • asymetrického tvaru;
  • s různými kožními defekty;
  • velmi velké a příliš malé;
  • s poškozenými, zažloutlými listy;
  • velmi tvrdé;
  • světle žluté maso;
  • zvuk bude nevyjádřený nebo příliš vyzváněcí;
  • se dnem, které je měkké nebo mokré;
  • ovoce, které je velké, ale lehké;
  • s nepříjemnou, drsnou, zkaženou vůní, nebo pokud chybí;
  • , pokud je cena příliš nízká.

Důležité!

Nejčerstvější, nejsladší, vynikající ananasy se prodávají v zimě.

Nezralý ananas

Předpokládá se, že při nákupu nezralého ovoce může být uchováván v chladu, temnu, teple nebo na slunci a ovoce dozraje. Tento názor je však chybný a může tak jen hníst. Proto, pokud si koupíte zelený, nezralý ananas, pak to zůstane tak, protože jsou sklizeny, když jsou plně zralé.

Co je třeba k vyčištění ovoce

Poté, co nakoupí ananasu, je nutné jej správně odříznout, a proto budete potřebovat speciální nástroje.Lučitel varianta-profesionální nůž různých forem ,určený pro tohoto ovoce .Jestliže takovýNástroj není ,a poté můžete použít použití ostatní , , které ) připomíná a nůž pro řeznictví ryb ,a a. ) obvyklý tenký a ostrý nůž .K odstranit oči, můžete použít se zařízením pro270) čištění plodů .

Metody čištění

Než začnete čistit ananas, měl by být umyt a všechny části, které nelze jíst, by měly být očištěny - kůra, tvrdé jádro, zelené nahoře a černé oči v těle samotném. Chcete-li vyčistit ovoce, můžete použít jednu z následujících metod:

Svislé ořezávání

Tato možnost pomůže získat celý kruh. Nevýhodou této metody je však to, že je poměrně komplikovaná:

  • Nejdříve odstraňte spodní a horní část. Tloušťka řezané vrstvy by měla být asi 1-2,5 cm;
  • i nadále dávat ovoce na palubě a postupně začít odstraňovat kůru s pruhem s ostrým nožem;
  • Po odlupování ananasu odstraňte tmavé části a jádro.

Východní verze

Tato metoda získala své jméno díky tomu, že na východě se toto ovoce konzumuje pouze jako dezert a při použití se používá samotná kůže. Akce:

  • Ananas není třeba čistit a rozřezávat na čtvrtiny;
  • dále vyjměte jádro a vyřízněte maso ostrým nožem. Poté se nakrájíme na kousky;
  • sNakrájejte plátky do slupky.

Neúplné čištění

Tato metoda je vhodná, pokud ananas není pro prázdninový stůl potřebný. Pak ji můžete snížit, protože bude výhodnější:

  • oloupané potřebují tolik buničiny, kolik budete jíst okamžitě. Pokud je očištěna najednou, pak bez ní může rychle hnilost;
  • se rozřeže na prstence a odstraní se horní vrstva.

Odříznutí slupky

Bude to vyžadovat nejen ostrý nůž, ale i dlouhý. Tato možnost, i když poměrně jednoduchá, ale můžete ztratit spoustu buničiny:

  • odříznout spodní a horní část;
  • dále od shora dolů řezanou kůži. Výsledkem bude tvar připomínající sud;
  • pak odstřihněte jádro a odstraňte tmavé oči.

Kráječ ananasu

Jedná se o speciální nástroj, který je určen pro stlačování buničiny. Tento nůž pomůže s minimálním plýtváním časem a úsilím k tomu, aby mohli plnit svůj úkol. Je schopen odstranit kůži, tmavé části a jádro. Najít takové zařízení a naučit se jej používat je však poměrně obtížné.

Koš jako dekor

Ananasová slupka se často používá jako koš pro plnění různých druhů ovoce. Neexistují zde žádná omezení a potřebujete pouze svou vlastní představivost. Chcete-li vytvořit základ, musíte udělat několik procesů:

  • řez ananasu na dvě stejné části;
  • pak pečlivě odstraňte maso, ale takzatímco mísa zůstala silná;
  • po krájení různých druhů ovoce a naplnění je košíky z kůry ananasu.

Jak řezat jádro

Vysekávání jádra-je hezká je důležitá krok s peeling ananasy .Koneckonců z z toho ,podle toho, kolik kompetentně a bylo úhledně]ona extrahovaná bude závislá její externí zobrazit při podání .To toto můžete několik metod :

  1. Nakrájejte ovoce na kroužky, odstraňte kůru a vyřízněte střed každého kusu.
  2. Pokud je nežádoucí narušit samotný tvar ananasu, vytáhněte vnitřek tenkým ostrým nožem a nakrájejte na plátky. Tato možnost je poměrně složitá a vyžaduje mnoho úsilí, ale výsledek bude stát za to.
  3. Pokud je ovoce potřebné pro salát nebo pizzu, pak se rychle odstraní buničina, rozřízne se svisle a vyndá se uprostřed.

Pravidla pro ukládání dat

Aby ananas neztratil svou chuť, musí být schopen ho nejen správně zvolit, ale také zvolit správné podmínky pro skladování:

  1. Uchovávejte ovoce při pokojové teplotě asi 15-18 ° C.
  2. Nesmíte ho uchovávat v chladničce, protože v něm může ztratit chuť.
  3. Nedoporučuje se převádět do místnosti, kde dojde k prudké změně teploty.
  4. Nejlepší skladovací nádoba je nádoba se speciálními otvory.
  5. Ananas může zachovat svou čerstvost po dobu 12-16 dnů.
  6. Je schopen absorbovat pachy, proto musí být uchováván mimo dosah produktů se silným zápachem.
  7. Nenechávejte ovoce na slunném místě.
  8. Speciální nůž se prodává v obchodech, které lze snadno vytáhnout ze středu.
  9. Po konzumaci masa se nedoporučuje jíst toto ovoce.

Tipy

Jaké jsou nejchutnější, šťavnaté a zdravé ananasy? Některá doporučení k jejich výběru a čištění:

  1. Je lepší koupit ananasy ve velkých prodejnách, protože poskytují nejlepší podmínky skladování.
  2. Pokud ovoce s ořezaným ocasem leží na pultu, pak by s největší pravděpodobností neměla být konzumována.
  3. Malé plody jsou obvykle sladší.
  4. Pokud jste za prodej viděli ananas za nízkou cenu, neměli byste ho okamžitě obejít. Nejprve zkontrolujte, zda jsou všechny popisované znaky a případně ovoce v dobrém stavu.

Ananas se již nepovažuje za zázrak, který přinesly tropické šířky. Nicméně i přes to, že se pro nás stal známým produktem, ne každý ví, jak si jej vybrat, vyčistit a použít, aby získal co největší užitek. Tím, že věnujete trochu svého času studiu tipů a triků při výběru ovoce, můžete zajistit, že budete neustále používat zralý, chutný a šťavnatý ananas.