Novoroční stůl v roce 2019

V předvečer svátku, kdy již bylo sestaveno prázdninové menu a byly zakoupeny všechny dárky, je čas zamyslet se nad tím, jak nastavíte tabulku pro Nový rok 2019 (Rok prase). A protože dnes ne všichni znají pravidla etikety a zvláštnosti řádné dovolené, je čas poskytnout rady odborníkům a odborníkům v této oblasti.

Co uvedete na stole pro nový rok 2019

Snažit se uspořádat stůl podle etikety, nezapomeňte, že 50% krásy závisí na tom, co jste položili na stůl. To platí jak pro harmonickou kombinaci jídel mezi sebou, tak pro krásu a styl jídel obecně.

Pořadí tabulky

Je třeba chápat, že porce je druh rituálu, takže byste měli jasně sledovat nejen kvalitu nádobí na stole, ale také sled jeho vzhledu na stole. Podle etikety, první na stole by se měly objevit porcelánové (nebo hliněné) nádobí, následované příbory v poslední krystal nebo sklo.

Fotografie ukazuje správné podání. A to vše v tomto pořadí:

1. Nejprve se na stůl položí opěrná deska. Ujistěte se, že je nastaven podle zadaných parametrů (uvedených na obrázku).

2. Nejdřívedesky umístily desku na horké.

3. Desková deska končí deskou pro první desku, která se také používá jako deska pro občerstvení.

4. Poté se v určité vzdálenosti od desek vloží ubrousek, který může být položen na kolena nebo který může být položen límcem. Ubrousek musí být monofonní a malý.

5. Nejmenší vidlice na servírovacím stole je vidlice pro občerstvení. Měla by ležet nejdále od desek. Vzhledem k tomu, že bude přijata jako první, měla by být snadno dostupná.

6. Druhou velikostí je vidlice pro ryby. Měla by ležet vedle vidlice pro občerstvení a největší vidličku.

7. V blízkosti talíře by měla ležet vidlice na maso, která se také používá na teplé nádobí. Ve velikosti je největší. Udržujte všechny vidlice rovné.

8. Po vidlicích jsou nože položeny na stůl. Nejblíže k talířům by měl ležet nůž na maso, který se také používá jako nůž na teplé nádobí.

9. Rybí nůž je umístěn vedle největšího nože. Je menší a nutně se špičatým koncem. To je velmi důležité, pokud plánujete obsluhovat ústřice. Tento nůž může snadno otevřít shell.

10. Další je polévková lžíce. Ve velikosti by měla být stejná jako největší vidlice.

11. Poslední nůž je položen na stole pro nůž. Mělo by to být nejmenší ze všech vyložených nožů.

12. Sledujte příbory na stoledát čaj (káva) talířek.

13. Na horní část talíře je umístěn šálek čaje (kávy). Mějte na paměti, že rukojeť pohárku musí směřovat k osobě sedící u stolu.

14. Lžička (kávová lžička) se umístí na talířek vpravo od poháru.

15. V úhlu od desek položte koláčový talíř. Používá se k dodávce másla, toastů, koláče, chleba a všech výrobků z mouky, které mají být podávány. V případě potřeby lze stejnou desku použít jako stojan na omáčky.

16. Řezání máslového nože na desce.

17. Nádobí je umístěno na deskách desek. Nejvzdálenější od talířů je dezertní nůž. Ujistěte se, že nůž leží tak, že jej lze snadno vzít pravou rukou.

18. Po dezertním noži se k deskám umístí lžíce na dezert. Lžíce je položena jako nůž. Mělo by být pohodlné, aby se s vaší pravou rukou.

19. Dezertní vidlička je umístěna na diametrálně protilehlé straně vzhledem k dezertnímu noži a lžičce, nejblíže k deskám. Jeho umístění je vzhledem k tomu, že by mělo být vhodné vzít levou ruku.

20. Pak jsou v úhlu 45 stupňů vzhledem k okraji stolních brýlí nastaveny. Nejvzdálenější je sedící šampaňské.

21. Za předcházejícím se vloží sklenice na červené víno.

22. Sklenka bílého vína je umístěna ještě blíže příboru.

23. Koňakové sklo je umístěno nejblíže k sedící osobě, která se také používá jako sklenicevšechny lihoviny.

24. Nakonec se na stůl položí sklenice vody.

Klasifikace skel

\ t

Při nastavování stolu nezapomeňte na potřebu řádně dodávat sklenice na určité nápoje. Mělo by být zřejmé, že jak objem, tak velikost a tvar skla jsou způsobeny nápojem, který by měl být do něj nalit. Pokud přesně víte, jaké alkoholické nápoje budete sloužit pro dovolenou, získejte vhodné brýle předem.

Klasifikace skel je následující:

1 a 1a - Burgundsko. V těchto brýlích sloužila červená vína, zejména tento druh vína jako Pinot Noir.

2 - Bordeaux. Toto sklo je určeno výhradně pro podávání červených vín.

3 - Bordeaux. Toto sklo se používá výhradně pro bílá vína.

4 - Sklo pro různé druhy červeného vína.

5 - Sklo pro různé druhy bílého vína.

6 - Sklo Sautern. Toto sklo se používá při podávání slabě sladkých bílých vín.

- Sklo pro vína obohacená alkoholem. Jako příklad můžeme říci, že Sherry a Port víno jsou podávány v takových skleničkách.

8 - Sklo pro koňak.

9 - koňakové sklo značky CW vyšší kategorie.

10 - Grand Cru Champagne Glass.

11 - Sklo, které slouží k podávání různých druhů šampaňského a šumivých vín.

Důležité. Klasifikace nezahrnuje sklenice a sklenice pro servírování koktejlů, protože v novém roce je považováno za pravidlo špatné chuti podávat dlouhé a krátké koktejly do stolu.

Pokud to chcete splnitNový rok 2019 s chic, ujistěte se, že vážně přistupovat k otázkám slouží novoroční stůl. Hosté ocení vaše úsilí a budou se cítit jako na královské recepci.