Kolik můžete držet rohlíky a sushi v chladničce

Tradiční japonské jídlo je rýže rolích nebo rolích a sushi. Tajemství těchto jídel je, že v nich jsou všechny složky v harmonii. Gurmáni po celém světě oceňují zdokonalení chuti, užitečné vlastnosti výrobků. Japonské rolky se navíc snadno připravují, často se vyrábějí více než jedí. V takových situacích vyvstává otázka, jak udržet role v chladničce, nebo je lepší nechat je na stole?

Skladovací válce

Rohlíky jsou rohlíky z vařené rýže, mořské kapusty, ryb a omáček. Doba skladování závisí na vybraných složkách, způsobu zpracování. Pokud výrobek obsahuje čerstvé mořské ryby, skladuje se nejvýše čtyři hodiny. Poté se doporučuje zbytky zlikvidovat. Na chladném místě si můžete nechat rolky o něco více, asi jeden den. Vařené rohlíky mechanicky zpracovaných nebo uzených ryb jsou skladovány až jeden den, ale pouze v chladu. V teplé místnosti mohou být až deset hodin.

Vařené rohlíky s rybami se skladují jeden den. Je však lepší je jíst ihned po zakoupení nebo vaření. Není třeba dělat pokrmy prozapas, protože doba skladování je omezená.

Velmi důležité!Doba skladování rolí by neměla překročit několik dnů.

Domácí rolky, pokud jsou vyrobeny z kvalitních výrobků, \ tlze uchovávat po dobu dvou dnů v chladničce. Pokud nemají ryby, pak je doba použitelnosti zvýšena.

Skladování sushi

Milovníci japonské kuchyně se často zajímají o to, kolik hodin je sushi uloženo? Pro přípravu tohoto pokrmu použijte čerstvé ryby. Na základě skutečnosti, že jídlo je připraveno ze surových potravin, se předpokládá, že nemá žádnou trvanlivost. Jinými slovy, výrobek by měl být konzumován okamžitě.

Sushi ze syrových ryb by se mělo konzumovat ihned po přípravě.

Někdy slané, uzené ryby se používají pro sushi. Z tohoto důvodu se skladovatelnost liší. Nádoby z těchto složek lze uchovávat v chladničce po dobu delší než deset hodin. V každém případě se doporučuje, aby se japonská rybí jídla konzumovala nejpozději čtyři hodiny po přípravě. V ideálním případě by měl být výrobek spotřebován okamžitě.

Skladování výrobku před použitím

Vařené válce mají před použitím vlastní skladovací vlastnosti. Hotový pokrm by měl být ihned vložen do chladničky a před jídlem mírně zahřát. To lze provést v mikrovlnné troubě.

Poznámka!Při podávání potravy studené není chuť zcela odhalena.

V některých případech, pokud jsou japonská jídla vařena doma z nejčerstvějších surovin, mohou být umístěna do vakuové nádoby nebo vaku, ve kterém mohou ležet dva dny. Udržení rolí v chladu dostatečně změní jejich chuť. Čím déle lžou, tím méně bude chuť pokrmu. Proto jsou potraviny jako sushi, rohlíky, předvařenépříchodu hostů.

Skladovatelnost rolí - ne více než jeden den. To je průměrné číslo. Čím více rolí bude ležet, dokonce i v chladničce, tím více patogenů se budou hromadit.

Tipy, jak správně skladovat

Vědět, kolik rolí je uloženo v chladničce, můžete zachránit jejich původní chuť. Postupujte podle pravidel skladování:

  1. Při přípravě rolí byste měli zvolit pouze ty nejčerstvější ingredience. Ryby je lepší použít solené nebo uzené. Neměli byste brát čerstvé mražené ryby, protože není známo, jak dlouho je mražená. Tento výrobek je vhodnější pro smažení.
  2. Rohlíky mohou být podávány teplé nebo studené. Oddělená jídla se konzumují různými způsoby. Ty, které mají být podávány studené, se před podáváním chladí po dobu patnácti minut. Další možnosti jsou teplé.
  3. Při objednávání jídla doma je třeba věnovat pozornost krabici. Je-li plast, pak stojí za opuštění misky, protože v takovém kontejneru je rýže zvětralá a u ryb začíná aktivní růst mikroflóry. Ideální možností je doručit jídlo do domu, který je zapečetěn ve vaku.

Rohlíky objednané doma by měly být dobře zabaleny. Rýže a ryby by neměly být suché. Musí být na krabici by měla být doba vaření.

  1. Po jídle jsou zbytky pevně umístěny v nádobě a zabaleny do přilnavé fólie. Po umístění produktu do chladničky. V této formě lze misku uložit třihodin, během kterých musí být rohlíky konzumovány.
  2. Při nákupu rolí v supermarketu se podívejte na dobu vaření. Zásobník se před jídlem otevře. Nemůžete otevřít krabici v dopoledních hodinách jen zkusit rýžové misky, a ve večerních hodinách slouží na stole. V tomto případě bude jídlo chutnat. Pokud je vyroben z čerstvých ryb, pak pokud porušíte trvanlivost, teplotu, role mohou způsobit otravu.

Zůstává otevřenou otázkou, zda je možné skladovat výrobky pro výrobu rolí v chladničce, a pak v pravý okamžik okamžitě rolky sbalit? Samozřejmě, můžete to udělat. V japonských snack barech se rolky nejčastěji připravují z předem připravených potravin. Při objednávání jsou válcovány do rolí. Ne každý typ výrobku však nelze použít jako polotovar. Čerstvé ryby se řezají těsně před vařením. Nelze ji skladovat, protože i v chladničce se rychle zhoršuje a může způsobit otravu.

Rohlíky se týkají těch pokrmů, které by měly být konzumovány ihned po vaření, aby neztratily svou chuť, jako poslední možnost, potraviny mohou být skladovány na chladném místě, avšak ne déle než jeden den.