Jak zmrazit chřest fazole na zimu: recepty s fotografiemi

Existuje několik jednoduchých způsobů, jak pomoci zmrazit zelené fazolky na zimu doma. Pokud se o to postaráte teď, budete mít za pár měsíců možnost potěšit své příbuzné chutnými a zdravými pokrmy.

Zmrazování fazolí chřestu pro zimu doma je snadný a velmi rychlý proces, který poskytuje plnou a pestrou stravu těm, kteří se zajímají o své zdraví.

"Zimní" chřest v spěchu

Při řádném zmrazení si navrhovaný dietní výrobek zachová své příznivé vlastnosti. Obsahuje všechny vitamíny B a mnoho stopových prvků. Fazole chřestu má nízký obsah kalorií - pouze 25 kcal na 100 gramů produktu.

K přípravě předlohy budete potřebovat:

  • 0,5 kg čerstvého chřestu.

Základní kroky vaření:

  • Lusky důkladně omyjte pod studenou vodou a odhoďte je do cedníku, aby se přebytečná kapalina vypustila. Nakrájejte na malé kousky. Je žádoucí, aby měly přibližně stejnou velikost.

  • Položte středně hlubokou pánev a přiveďte k varu. Okamžitě do něj dejte chřest (může být v malých porcích) a vařte déle než jednu minutu.

  • V oddělené nádobě nalijeme velmi studenou vodu a po níVe stanoveném čase se do něj posune luštěniny. Díky tomu bude možné zachovat barvu a strukturu fazole.

  • Na pracovní ploše několikrát položte velký ručník. Chřest na něm vypusťte až do sucha. Můžete ji nechat v noci. Pokud výrobek zůstane vlhký, pak jeho skladovatelnost v mrazničce bude mnohem nižší.

  • V další fázi, abychom zmrazili fazole chřestu na zimu doma, rozložíme lusky na malou misku nebo dřevěnou desku se silnou vrstvou. Posuneme je do mrazničky, kde je teplota udržována ne více než 18 stupňů, po dobu 3-4 hodin.

  • Když produkt zamrzne, opatrně jej vložte do plastového sáčku pro snadné skladování. Je dobře svázaný a schovaný před použitím.
Důležité informace! Zmrazené fazole lze konzumovat po dobu tří měsíců. Může být přidán do polévky, salátů nebo hotový výrobek může být připraven jako příloha.

Zmrazené fazole chřestu ve spěchu

Tato osvědčená metoda je vhodná pro ty, kteří se nechtějí v kuchyni dlouho bavit, ale chtějí si dát chutné jídlo.

Je zapotřebí pouze jedna složka:

  • fazole dobré kvality.

Základní kroky vaření:

  • Lusky jsou důkladně, ale jemně promyty v chladné vodě. Na obou stranách jsme odřízli malé nůžky. K tomu můžete použítkuchyňský nůž nebo jen odlomit všechny ruce navíc.

  • Fazolové lusky nakrájejte na několik stejných částí, sušte na kuchyňském utěrce. Doporučuje se vyčkat několik hodin, než se veškerá vlhkost vyparí.

  • Po uplynutí této doby převezeme fazole do čistého, průhledného sáčku, nejlépe se sponou. Rozložte ji na pracovní plochu a pomalu ji vyrovnejte rukama. Přebytečný vzduch tak odejde.

  • Výrobek skryjte v mrazničce. V zimě je ideální pro vaření prvních jídel a zeleninových gulášů.
Věnujte pozornost! Lze použít pouze čerstvé a kvalitní lusky. Neměly by být shnilé nebo poražené, protože v tomto případě bude celá chuť připravených pokrmů pokazit.

Talíř na zeleninu na zimu

Následující zakázka předpokládá přítomnost těchto složek:

  • 1 lžíce. mladá kukuřice;
  • 1 polévková lžíce. chřestové fazole;
  • 1 polévková lžíce. květák;
  • 1 lžíce. mladá mrkev (drcená);
  • 1 litr studené vody;
  • 4 lžičky. sůl.

Základní kroky vaření:

  1. Zeleninu umýváme dobře pod studenou vodou, mrkev čistíme. Kontrolujeme, zda produkty nejsou zkažené.
  2. Zahřívejte vodu v pánvi a přiveďte ji do varu. Kukuričné ​​klasy tam vypustíme přesně 3 minuty a pak je převezeme do nádoby se studenou vodou.
  3. Ořízněte zrna ostrým nožem a položte je na suchoručník.
  4. Zelené fazolky se vaří na mírném ohni několik minut po varu kapaliny. Také ji přemisťujeme do studené vody, po které dáme čas na sušení.
  5. Květák třídíme na květinky a opláchneme pod kohoutkem. Namočte jej do fyziologického roztoku po dobu 30 minut. Opět umyjte zelí pod vodou a počkejte, až uschne.
  6. Vrchní vrstvu čistíme z mrkve a nakrájíme na malé čtverečky.
  7. Smíchejte všechny ingredience v náhodném pořadí a přeložte je do malých plastových sáčků po malých porcích.
  8. Vytlačte přebytečný vzduch rukou, svázejte obal a posílejte jej do mrazničky, dokud nebude vyzváno.

Jak můžete vidět, zmrazení fazolí chřestu není obtížné. Zvláště pokud používáte recept s fotkou a dodržujete všechna doporučení.