Jak změkčit stale chléb v mikrovlnné troubě nebo troubě za 1 minutu

Vůně čerstvě upečeného chleba s křupavou kůrkou tak stimuluje chuť k jídlu, že je nemožné neodolat jí. Za pár hodin však může ztratit veškerý svůj chutný vzhled. Dávají přednost tomu, aby se sušenky vytrhaly z chlébů, nebo je prostě vyhodily, aniž by si myslely, že pokud se použijí správně, mohou být opět snadno vyrobeny šíleně chutné a měkké.

Správné skladování chleba

Aby nedošlo k sušení pekárenských výrobků a jejich dlouhodobému udržování v čerstvém stavu, měli byste mít představu o několika jednoduchých pravidlech:

  1. Po zakoupení chleba v obchodě jej zabalte do ručníku. Jako takový může zůstat měkký po celý týden.
  2. Chcete-li prodloužit životnost rolí a bochníků, musíte je poslat do chladničky. Výhodně byla teplota alespoň 2 stupně - horní police bude dělat. Pokud je hodnota menší, produkt začne rychleji ztrácet vlhkost, a proto se rychleji zhoršuje.
  3. Pro skladování bochníků se doporučuje používat tašky.z bavlněného materiálu. Mezi nimi by měl být položen plastový obal s předem vyrobenými otvory. Takové sáčky lze obvykle nalézt v supermarketech.
  4. Skvělá volba, jak udržet měkkost a zabránit vzniku plísní - ponechte půl jablka, několik kousků cukru, malý kousek brambor a špetku soli v nádobě s chlebem.

Kromě toho je nutné neustále sledovat, zda je box na chléb vždy pevně uzavřen.

Způsoby změkčení suchého chleba

Pekárenské výrobky jsou zkázy. Zhoršení ve většině případů nastává v důsledku ztráty vlhkosti. Neměli bychom však spěchat, abychom vyhnali bochník, protože existuje několik užitečných technik a metod, které vám pomohou je osvěžit, stejně jako učinit je měkčími.

Důležité!

Pokud již byly chlebové výrobky postiženy plísní nebo mají páchnoucí zápach, je nesmírně nežádoucí je změkčit, protože konzumace chleba s plísní může vést k těžké otravě.

V mikrovlnné troubě

Tato metoda je nejúčinnější a nejrychlejší. Je však třeba mít na paměti, že po změknutí musí být výrobek spotřebován okamžitě, protože po několika hodinách bude ještě těžší, než tomu bylo dříve. Můžete použít několik možností, které jsou vhodné pro všechny chlebové výrobky:

  1. Plátek bochníku o tloušťce 2 cm, posypte vodou a vložte do mikrovlnné trouby asi 1 minutu. Doporučuje se ponechat v blízkosti vody nalité do nádoby. Každých 15-20vteřin, musíte zkontrolovat připravenost, aby nedošlo k opuštění sušeného chleba.
  2. Mokré plátky nakrájejte, zmáčkněte, zabalte do papírového ručníku a vložte do mikrovlnné trouby na 15-25 sekund. Tato metoda pomůže udržet páru uvnitř.

Potřebné množství vody závisí na tom, jak byl produkt suchý. Podruhé změkčit chléb nebude fungovat, takže ho budete muset hned jíst.

V peci

Pokud není mikrovlnná trouba, můžete osvěžit bochník a učinit jej jedlou pomocí trouby. Existují také dva způsoby, jak toho dosáhnout:

  1. Papír na pečení položte na plech a plátky položte do jedné vrstvy. Poté je můžete posypat vodou, zakrýt vlhkým ručníkem nebo fólií. Držte při 150 ° C po dobu asi 5 minut. Tato volba je vhodná, pokud je produkt vyschnut pouze nahoře.
  2. Pokud je řezaný chléb suchý, můžete ho upevnit vysokou teplotou a horkou vodou. Mělo by být v misce vařené vody poslat kusů po dobu asi 1-1,5 minuty, pokryté fólií. Po tom, dát na plech a poslat v troubě zahřáté na 155 stupňů po dobu 7-13 minut. Tento způsob je vhodný pro silně sušené produkty.

Jiné způsoby

Nedostatek předchozích metod v nutnosti okamžitého použití chleba po jeho zmírnění. Pro delší efekt existují další možnosti:

U dvojitého kotle

Je nutné v ní vařit vodu a poté vyschlé produkty vložit do speciálního koše, přikrýt víčkem, opouštětasi 3-4 minuty. Lze tak ušetřit i ten nejtěžší bochník.

Na pánvi

Nejsou však nejproduktivnější možností, pokud neexistují jiné prostředky, je vhodné. Na začátku je třeba chléb nakrájet a posypané vodou, položit na pánev, které by mělo být předehřáté a suché. Připravenost by měla být zkontrolována po 4 minutách. Doporučuje se průběžně sledovat proces vaření.

V papírovém sáčku

Výrobky z obilovin a stonky celeru by měly být vloženy do papírového sáčku pevně uvázaného tak, aby nedocházelo k proudění vzduchu. Doporučuje se dát do chladničky asi 4-6 hodin. Po uplynutí této doby celer vyschne a plátky se naplní vlhkostí.

Důležité!

Místo ručníků můžete použít pečící papír, aby se chléb zachoval. V žádném případě nelze uložit v novinách, protože barva je snadno vstřebává do výrobku.

Stonky celeru lze vyhnout tím, že se do plastového sáčku vloží kousky chleba, které jsou v letní sezóně nebo v zimě na horké baterii, uvázané na okenním parapetu. Jedná se o nejdéle trvající proces změkčování výrobků, ale také efekt čerstvosti mnohem déle než jiné metody. Příjem měkkého chleba bude způsoben kondenzací, která se začne tvořit v obalu.

V pánvi

Zbytky bochníku nebo krájeného chleba by měly být zaslány na jakoukoli pánev s pevným víkem. Mělo by být vloženo do předvařenévody a počkejte asi 10 minut. Když voda zchladla, můžete zkontrolovat stav výrobků, pokud tato doba nestačila, postup musí být opakován.

Ve vodní lázni

Pokud není k dispozici vícekanálový nebo dvojitý kotel, pak bude fungovat cedník a pánev. V ní je třeba vařit trochu vody a místo plátků chleba přibližně 1-2 cm tlustého v cedníku nahoře. Musíte zahřát asi 4-6 minut, neustále kontrolovat jejich stav. Hlavní věc je, že řezy se nedotýkají vody, jinak se změní v nepořádek.

Aplikace stale chléb

Není-li nutné obnovit všechny vlastnosti pekárenských výrobků, můžete je snadno použít v této podobě:

  • použití k naplnění masových kuliček, masových kuliček, zelí a jiných jídel;
  • vyrábějí lahodné sušenky s ochucenými kořením;
  • vyrobit strouhanku;
  • použití pro koláče, koláče a jiné pečivo;
  • vyrobte krutony.

Tipy

Chcete-li chlébové výrobky dlouhodobě uchovávat, musíte dodržet několik tipů:

  1. Je vhodné začít řezat bochník od středu, a pak se připojit poloviny, pak to nebude stale déle.
  2. Pokud odstraníte předměty v mrazničce, měli byste je zabalit do plastového obalu.
  3. Aby mikrovlnná trouba při kontrole připravenosti chleba nezanechala veškerou páru, použijte speciální plastové víko.
  4. Pro nejlepší účinek sPomocí trouby musíte dvířka lehce otevřít. Takže veškerá přebytečná vlhkost vyjde.
  5. Není nutné skladovat bílý a černý chléb v jednom obalu kvůli míchání kvasinek, začíná se formovat.
  6. Je nutné pravidelně umývat nádobí, kde se nachází bochník, a otřít roztokem octa.
  7. Pokud se chléb vaří sám, pak by měl být ochlazen na mřížce v místě, kde není po dobu asi 3 hodin žádný průvan.

Aby chléb nevyrostl a nebyl lež, musíte vědět, jak jej správně skladovat. Pokud se však produkt začal stávat tuhým, je nutné se ujistit, že na něm nejsou žádné stopy poškození a plíseň, a pak je změkčit jednou z prezentovaných metod. Chléb bude opět voňavý, horký a křupavý.