Jak ukládat tuk?

Na otázku, kde je lepší ukládat tuk, nedostanete mnoho různých odpovědí. Existují určité podmínky, které zaručují bezpečnost výrobku bez ztráty jeho nutriční hodnoty a chuti. Určitě vhodné chladné a tmavé místo, kde teplota nepřesáhne 8 stupňů. Ve městských apartmánech je lednice, v soukromých domech je to sklep nebo ledovec. Tuk můžete skladovat v čerstvé a solené formě, v suché soli nebo v roztoku, suspendovat nebo skládat v krabici. Podívejme se na nuance každé metody.

Čerstvé vepřové sádlo

Nelze udržet čerstvý tuk po dlouhou dobu. I v chladničce je výrobek skladován maximálně jeden den, optimálně 12 hodin. Proto, pokud budete jíst čerstvé vepřové maso, kupte si to přesně jednou, nebudete pokazit.

Je možné mírně prodloužit trvanlivost čerstvého tuku rychlým zmrazením v mrazáku. K tomu si umyjte zakoupený kus, osušte papírovým nebo látkovým ručníkem, nechte jej dobře vyschnout. Po zabalení do plastového obalu nebo vložení do plastové pánve a odeslání k uskladnění v komoře. Ve zmrazené formě můžete výrobek uložit na měsíc.

Zajímavé!Aby bylo prospěšné spíše zdraví než škodě, můžete jíst pouze 100 gramů týdně. 10 - 15 gramů je lepší použít ráno, v tuto chvíli výrobekzcela vstřebává.

Trvanlivost čerstvé slaniny lze prodloužit solením.

Možnosti slané vody

Před solením čerstvého vepřového masa nemusíte surfovat po internetu a kuchařkách při hledání chutného a správného receptu. Salo má speciální funkci - potřebuje tolik soli, kolik potřebuje, takže se nebojte přehřát.

Důležité!Je lepší soli kousky ze stran nebo zadní části vepřové jatečně upraveného těla, pak bude produkt něžný a chutný. Části břicha budou tvrdé, budou "táhnout".

Solený hotový výrobek uložený v chladničce po dobu jednoho měsíce v mrazničce po dobu jednoho roku. Nemyslíme si, že byste se na takovou dobu zásobili, ale stále víte, že solený kus zapomenutý v opačném rohu mrazničky lze jíst bez obav.

Soukromý dům

Další možnosti skladování jsou možné v soukromém domě. Ve sklepě nebo na ledovci, v podkroví po celý rok, můžete ušetřit impozantní zásoby slaného tuku. To se provádí takto:

  1. Vezměte dřevěnou krabici s otvory a zakryjte dno pergamenem nebo jiným tmavě zbarveným papírem.
  2. Položte vrstvu tuku, hustě ho posypte hrubou solí, žitnou sekanou nebo pilinami.
  3. Položte následující vrstvy, také posypané.
  4. Poslední by měla být „volně tekoucí“ vrstva.
  5. Zakryjte krabici pergamenem, položte náklad na vrchol. Všechno Rok může být klidný.

Skladovací prostor musí být tmavý a chladný. Při nárazu světla se produkt rychle zbarví do žloutnutí, dostane žluklou chuť.

Pokud se rozhodnete pro uložení podkroví, připravte si papír nebo tašky z přírodní tkaniny, ve kterých je třeba zavěsit velké kusy na speciální háčky. Tato metoda je lepší ukládat studené uzené sádlo. Je dokonale zachovalý po celý rok, ale jsme si jisti, že to nebude tak viset, protože výrobek je konzumován mnohem dříve. Je lepší jíst produkt horkého kouří rychleji, i když z hlediska času je uložen tolik.

Fólie a fólie na potraviny

Potravinový obal je třeba skladovat v chladničce čerstvé a solené sádlo. Pokud není film, ale je fólie, zabalte výrobek bezpečně. Fólie zachovává svou chuť ještě lépe, protože neumožňuje vstřebávání cizích pachů a nepropouští vlhkost.

Dostanete-li od vesnice dar v podobě čerstvého velkého kusu vepřového masa, řezu, soli, zabalení do fólie - a v mrazáku.

Další možnost

Je velmi vhodné skladovat tuk ve slaném nálevu. Je snadné připravit, 100 g soli se rozpustí ve vodě a nalije se do malých kousků, složených do třílitrové nádoby. Uzavřené víčkem a skladované v chladničce tak dlouho, jak je potřeba. Neexistují žádná omezení.

Pokud před vložením výrobku do sklenice otřete sklenici zevnitř česnekem, jsou k dispozici svůdné aromatické a antimikrobiální vlastnosti.

Zajímavé!Solný roztok může být připraven bez závaží. Ponořte čerstvé čerstvé syrové vejce do skořápky v osolené vodě. V nedostatečně osolené vodě bude klesat, když sůl bude dostatečná -vyskočí.

Hostesky z vesnice uzavírají plechovky sádlem, nikoliv plastovým, ale cínovými víčky a skladují je ve sklepě rok.

Přebytečný tuk může být znovu zahřát a nalit do malé nádoby o objemu 0,5 litru. Korkové s dvojitým víkem jsou perfektně uchované po dobu jednoho roku. Pečený výrobek se používá nejen pro vaření, ale také v kosmetologii, stejně jako v mnoha lékařských receptech. Pokud jste příznivcem tradiční medicíny, a potřebujete ušetřit ne vepřové maso, ale medvědí nebo jehněčí tuk, je třeba deficit také zahřát. Takže je lepší zůstat doma. Nezáleží na tom, lednici nebo sklep, který se rozhodnete uložit přehřátý lék. Pokud je chladný a tmavý, poškození neohrožuje.

Důležité!Je velmi snadné zkontrolovat kvalitu čerstvého nebo soleného kusu. Musíte ho propíchnout zápasem nebo dřevěnou tyčí, pokud nejsou žádné překážky, všechno je v pořádku, výrobek je vysoce kvalitní. Pokud se zápas pohybuje s obtížemi, nepoužívejte kus v jeho syrové formě, bude zaručena bez chuti.

Solené a čerstvé vepřové maso velmi dobře absorbuje cizí pachy. Pokud se to stane, může být den namočen do slané vody, vůně zmizí. Při solení můžete nezávisle rozdělit recepty - přidejte česnek, kmín, koriandr nebo jiné koření do soli, na výstupu obdržíte pikantní kus autorského představení. Experimentujte, vařte, ošetřujte hosty, ale nezapomeňte na přípustné normy.