Jak ukládat kandované ovoce na zimu

Neobvyklá pochoutka zvaná kandované ovoce se stává stále populárnější mezi obyvatelstvem. Ale ne každý ví, že podmínky skladování mohou ovlivnit chuť produktu. Budeme rozumět, jak správně skladovat orientální cukrovinky a jaké nádoby si vybrat, aby zůstaly čerstvé a chutné.

Co jsou kandované ovoce a co s nimi jedí?

Dělají kandované ovoce převážně z ovoce a bobulí, ale některé z nich pocházejí ze zeleniny. Nejoblíbenější surovinou pro přípravu lahůdek je:

  • různé bobule (brusinky, rybíz, brusinky atd.);
  • jablka, hrušky;
  • švestky, meruňky;
  • dýně;
  • kůry melounu a melounu;

Proces vaření je druh konzervování. Ovoce se vaří v cukrovém sirupu po dobu 10-12 hodin a pak se nalije přes cedník, aby se sirup naplnil. A na závěr, sušené v dobře větrané místnosti po dobu 5-7 dnů nebo v sušičce zeleniny po dobu 3 až 7 hodin a role v cukru písku. Kandované ovoce bude výborným občerstvením, vhodné pro zdobení dortu, dortů, muffinů a jiných pečiv. Také vitamínové sladkosti mohou být přidány do obilovin nebo tvarohových dezertů. Mnozí rodiče je nahrazují bonbóny. 100 g produktu obsahuje 200 kcal.

Skladovací podmínky

Aby sladkosti zůstaly stejnéatraktivní vzhled a nezhoršila původní chuť, musí splňovat podmínky skladování. Teplota v místnosti by neměla být vyšší než 15 stupňů, místo by mělo být tmavé, bez přímého slunečního světla. Také místnost by měla být suchá, doporučená vlhkost není větší než 50-60%. Je také důležité, aby se kandované ovoce skladovalo, může to být skleněná nádoba s víkem, vakuové sáčky nebo nádoby.

Většina hospodyň ukládá kandované ovoce v:

  • chladicí komoru;
  • sklad;
  • mezanin;
  • sklep;

Důležité!

Používáte-li komerční kandované ovoce a jejich doba použitelnosti je stanovena na dobu delší než 1 rok, znamená to použití při výrobě konzervačních látek.

Doba použitelnosti kandovaného ovoce by neměla překročit 12 měsíců. Pokud je však kandované ovoce v sirupu, prodlužuje se trvanlivost na tři roky.

Skladování kandovaného ovoce v mrazáku

Kandované ovoce je také možné uskladnit v mrazáku, v tomto případě se ovoce umisťuje do vakuových pytlů nebo pytlů se sponou. V tomto případě si plně zachovávají své nutriční a chuťové vlastnosti. Před použitím budou muset vyjít z mrazničky na 7-8 hodin.

Tipy a triky

  1. Při nákupu zdravých sladkostí v obchoděJe nutné pečlivě prostudovat složení a trvanlivost, často k nim výrobci přidávají konzervační látky a barviva.
  2. Nenechávejte vlhkost v místnosti, kde jsou skladovány východní sladkosti, jinak se stanou nevhodnými pro potraviny.
  3. V létě se nejlépe uchovává nádoba s kandovaným ovocem v chladničce.
  4. Při vaření doma zůstane sirup, může být přidán do kaše, kompotu nebo džemu a džemu.
  5. Při výběru kandovaného ovoce na přepážce je třeba poznamenat, že by neměly být nadměrně tvrdé, křehké a pokryté velkým množstvím cukru.

Závěr

Dodržování podmínek skladování je velmi důležité, při vysokých teplotách se cukr roztaví a krásné ovocné řezy bobulí se k sobě přilepí a ztratí svůj reprezentativní vzhled. Musíte také vybrat správný kontejner a po uplynutí doby použitelnosti nepoužívejte kandované ovoce.