Co jsou kandované ovoce a co s nimi jedí?
Dělají kandované ovoce převážně z ovoce a bobulí, ale některé z nich pocházejí ze zeleniny. Nejoblíbenější surovinou pro přípravu lahůdek je:
- různé bobule (brusinky, rybíz, brusinky atd.);
- jablka, hrušky;
- švestky, meruňky;
- dýně;
- kůry melounu a melounu;
Proces vaření je druh konzervování. Ovoce se vaří v cukrovém sirupu po dobu 10-12 hodin a pak se nalije přes cedník, aby se sirup naplnil. A na závěr, sušené v dobře větrané místnosti po dobu 5-7 dnů nebo v sušičce zeleniny po dobu 3 až 7 hodin a role v cukru písku. Kandované ovoce bude výborným občerstvením, vhodné pro zdobení dortu, dortů, muffinů a jiných pečiv. Také vitamínové sladkosti mohou být přidány do obilovin nebo tvarohových dezertů. Mnozí rodiče je nahrazují bonbóny. 100 g produktu obsahuje 200 kcal.
Skladovací podmínky
Aby sladkosti zůstaly stejnéatraktivní vzhled a nezhoršila původní chuť, musí splňovat podmínky skladování. Teplota v místnosti by neměla být vyšší než 15 stupňů, místo by mělo být tmavé, bez přímého slunečního světla. Také místnost by měla být suchá, doporučená vlhkost není větší než 50-60%. Je také důležité, aby se kandované ovoce skladovalo, může to být skleněná nádoba s víkem, vakuové sáčky nebo nádoby.
Většina hospodyň ukládá kandované ovoce v:
- chladicí komoru;
- sklad;
- mezanin;
- sklep;
Důležité!
Používáte-li komerční kandované ovoce a jejich doba použitelnosti je stanovena na dobu delší než 1 rok, znamená to použití při výrobě konzervačních látek.
Doba použitelnosti kandovaného ovoce by neměla překročit 12 měsíců. Pokud je však kandované ovoce v sirupu, prodlužuje se trvanlivost na tři roky.
Skladování kandovaného ovoce v mrazáku
Kandované ovoce je také možné uskladnit v mrazáku, v tomto případě se ovoce umisťuje do vakuových pytlů nebo pytlů se sponou. V tomto případě si plně zachovávají své nutriční a chuťové vlastnosti. Před použitím budou muset vyjít z mrazničky na 7-8 hodin.
Tipy a triky
- Při nákupu zdravých sladkostí v obchoděJe nutné pečlivě prostudovat složení a trvanlivost, často k nim výrobci přidávají konzervační látky a barviva.
- Nenechávejte vlhkost v místnosti, kde jsou skladovány východní sladkosti, jinak se stanou nevhodnými pro potraviny.
- V létě se nejlépe uchovává nádoba s kandovaným ovocem v chladničce.
- Při vaření doma zůstane sirup, může být přidán do kaše, kompotu nebo džemu a džemu.
- Při výběru kandovaného ovoce na přepážce je třeba poznamenat, že by neměly být nadměrně tvrdé, křehké a pokryté velkým množstvím cukru.
Závěr
Dodržování podmínek skladování je velmi důležité, při vysokých teplotách se cukr roztaví a krásné ovocné řezy bobulí se k sobě přilepí a ztratí svůj reprezentativní vzhled. Musíte také vybrat správný kontejner a po uplynutí doby použitelnosti nepoužívejte kandované ovoce.