Jak udržet sýr z různých odrůd čerstvé

Někdy se výrobky zhoršují, i když doba použitelnosti nevypršela. A to vše proto, že potřebujete nejen znát pravidla skladování, ale také je dodržovat. Zde, například, jak skladovat sýr v chladničce a nebojte se, že se náhle stane bílou z plísně, začne se rozpadat, nebo se zhoršuje její chuť?

Správně skladujte sýr

.

Tvrdý sýr je považován za živý produkt, který může dýchat, potit a dokonce stárnout. Pokud je uchováván dostatečně dlouho v polyethylenu, bude se dusit, a když není chráněn doma před ztrátou vlhkosti, rychle zestárne a začne se rozpadat. Když je sýr studený, v produktu umírají dobré bakterie a při pokojové teplotě během skladování se začínají množit škodlivé mikroorganismy. A nejhorší je, že toto vše je doprovázeno ztrátou chuti, díky které je nám tak vysoce ceněna.

Dodržujeme požadovanou teplotu

Jak správně skladovat sýr tak, aby zůstal čerstvý déle doma?

  • Aby nedošlo k předčasnému snížení trvanlivosti sýrů, můžete ho uchovávat v chladničce při teplotě 6-8 ° C. Další podmínkou je, že vlhkost by neměla být nižší než 90%.
  • Některé hostesky tvrdí, že se jim podaří udržet tvrdý sýr doma v mrazáku déle. Buďte připraveni, že po rozmrazeníse začne silně rozpadat, takže je lepší tyto odrůdy nevystavovat náhlým změnám teploty.

Ale i po skladování v mrazničce mohou být pevné odrůdy použity při přípravě teplých jídel, ale výrobek již není vhodný pro řezání.

  • Sýr je možné uchovávat na spodní polici relativně dlouhou dobu při teplotě, která je vhodná i pro skladování zeleniny, ale horní police a dveře chladničky nejsou pro takovýto rozmarný výrobek tím nejlepším místem.
  • Před podáváním můžete sýr vytáhnout z chladničky tak, aby obnovil svou přirozenou chuť. Kolik to trvá - jen jednu hodinu, stačí udělat řezání přímo před stolem.
  • Ve vakuově baleném sýru si zachovává svou chuť a aroma mnohem déle, než když je nakrájen na malé plátky.

Skladovatelnost nakrájeného sýra je několikrát snížena, takže pokud chcete déle zachovat všechny své chuťové vlastnosti, snažte se udržet pevné odrůdy ve velkých kusech v těsně uzavřených obalech nebo obalech.

Metody skladování odrůd tvrdé

\ t

Skladování u domácích pevných odrůd může být poměrně dlouhá doba - 10 dní. Pokud se rozhodnete zabalit sýr do polyethylenu, můžete do něj vložit kus rafinovaného cukru tak, aby absorboval přebytečnou vlhkost: díky tomu zůstane výrobek čerstvý mnohem déle.

Ale stále je lepší nepoužívat celofán, ale prodloužit trvanlivost sýrů doma můžete zabalit do pergamenu: umožňuje průchod vzduchu a neumožňujeodpaří přebytečnou vlhkost. Nebo se nejprve zabalte do pergamenu, pak vložte misku na máslo s víkem.

Volně balený sýr rychle absorbuje pachy a ztrácí svou vlastní chuť a vůni.

Z času na čas zkontrolujte, zda se sýr nepokrýval plísní, jehož přítomnost neomezuje životnost výrobku - postižené oblasti můžete opatrně odříznout a jíst sýr. Toto pravidlo platí pouze pro tuhé odrůdy. Pokud je měkký sýr plesnivý, znamená to, že výrobek je špatný.

Žádná lednička - zabalte sýr do plátna. Stačí ji navlhčit slanou vodou a držet mimo dosah slunečního světla.

Správné skladování jiných druhů sýrů

Jak dlouho mohou být měkké odrůdy chovány doma? Ne příliš dlouho - jejich termín v létě v teplém období je omezen na 3 dny. Je pravda, že v chladničce takové sýry klidně ležet bez změny po dobu až jednoho týdne, a v mrazáku můžete dokonce držet je po dobu dvou měsíců.

Na rozdíl od tvrdé, měkké sýry snášejí skladovací nádobu v mrazáku, aniž by ztratily svou strukturu a chuť.

Zpracovaný sýr bude možné uchovávat čerstvé pouze dva dny a pouze v zapečetěném obalu. Je-li doba použitelnosti u konce, je vysoká pravděpodobnost, že se zhorší a může způsobit otravu.

Nejlepší je připravit domácí sýr připravený ve skleněných nebo smaltovaných nádobách. V tomto stavu jej neuchovávejte déle než 4 dny. OrUspořádejte v nádobách na porci a zmrazte v mrazničce a podle potřeby vytáhněte požadované množství. Po rozmrazení produkt neztrácí chuť a chuť.

A kolik sýrů na solanku se skladuje (suluguni, sýr, čečenec)? Tyto odrůdy se v slané vodě nebo syrovátky cítí poměrně dlouho. 10 hodin před použitím nakrájejte nakrájené kousky do mléka nebo do čisté vody při pokojové teplotě, abyste odstranili slanou chuť.

Je lepší nevytahovat sýr z ušlechtilé formy z vlastního obalu a udržovat ho doma při pozitivní teplotě. Nezapomeňte, že sdílí svou formu se svými sousedy podél poličky a stává se viníkem nepříjemného zápachu v chladničce, takže tuto odrůdu uchovávejte po celou dobu v těsně uzavřené nádobě.

A přesto se snažíme neuchovávat sýr ve velkém množství doma, je lepší znovu běžet do obchodu, kde si budete moci co nejvíce zachovat chutí tohoto rozmarného produktu.