Jak uchovávat chléb v chladničce

Skladování potravin je jedním z důležitých aspektů každodenního života, který zaručuje lidské zdraví. Nedodržování pravidel skladování vede ke zhoršení kvality potravin. Týká se to také chleba - v nejlepším případě jednoduše vyschne, v nejhorším případě se stane plesnivým.

Kam skladovat?

Každá hospodyňka má k této otázce svůj vlastní přístup. Většina používá krásné chlebové košíčky (dřevěné, kovové nebo plastové). Někteří dodržují babiččiny metody a zabalují bochníky v přírodních látkách (plátno nebo plátno). Mnozí si drží chléb v plastových pytlích.

Chcete-li říci, že jedna metoda je správná a druhá není, nestojí za to - to je relativní. Zde byste měli vzít v úvahu objem pekařských výrobků a dobu, po kterou je skladování určeno. V žádném případě by se neměly skladovat více než 3 dny pečiva. I když je chléb dobře uložen v chladničce na týden. Vše bude opět záviset na podmínkách a dodržování určitých pravidel.

Chléb v chladničce

Dlouhodobé skladování pekárenských výrobků je využíváno, když tyto výrobky nakupují v rezervě, aby každý den nechodily do skladu nebo se připravovaly na nadcházející oslavu s velkým počtem hostů. V jiných situacích, bochníky prostě nejsoumají čas ležet.

V horkých letních dnech může být lednička spásou. Ale i v něm bochník rychle vysychá nebo se stává pokrytým plísní, dokonce i během jednoho dne, pokud je špatné přistupovat k této otázce. Zde je třeba vzít v úvahu především stupeň čerstvosti bochníků.

Věnujte pozornost!Jedna nuance skladování bochníků v chladničce je negativní - snadno absorbují pachy jiných výrobků (zejména masa a ryb). Je dobré, když je vybavení domácnosti vybaveno izolovanými nádobami, ale častěji v kuchyních můžete vidět jednodušší systémy skladování potravin.

Proč je ztracen chléb?

Před rozhodnutím, zda je možné chléb uložit do chladničky, je třeba studovat vlastnosti pekárenských výrobků. Ztuhlé potraviny začínají v důsledku rychlého odpařování vlhkosti. Proto v otevřené formě může bochník vyschnout během několika hodin. Je snadné tento proces zpomalit a poskytnout mu bochník zapečetěný balíček, který omezuje přístup vzduchu.

Na druhé straně, pokud je těsnost 100%, chléb nebude schopen „dýchat“, bude opotřebován a začne se formovat. To se nejčastěji děje s čerstvě upečenými bochníky. Proto před odesláním bochníků k úschově, jsou dány k odpočinku trochu v jasném.

Tyto body se v každém případě berou v úvahu bez ohledu na způsob skladování výrobků. Při nízkých teplotách se odpařování vlhkosti zpomaluje, což je argument ve prospěch chladničky. Ale musíte vzít v úvahu obalový materiál a zajistit správnépodmínky skladování.

Pravidla pro skladování chleba v chladničce

Chcete-li udržet čerstvý bochník tím, že ho pošlete do lednice, musíte vzít v úvahu některé nuance:

  • Bylo poznamenáno, že chléb dobře pohlcuje vůně ostatních lidí. Aby se tomu zabránilo, musí být bochník zabalen do potravinářské fólie, papíru, látky nebo plastového sáčku.
  • Při výběru materiálu pro balení zvažují, kolik chleba může být uloženo v chladničce. Rychle zmizí, pokud je balíček hermeticky hluchý. Čím déle je skladování plánováno, tím více by mělo být tkaninové sáček upřednostňováno, protože má porézní strukturu.
  • Zachování chmele v mrazničce je možné zajistit uchování měsíce. Kromě toho tato metoda chrání další produkty ze spór kvasinek.

Stojí za to mít na paměti!Mraznička je vynikajícím místem pro dlouhodobé skladování chleba. Musíte být schopni správně používat produkty uložené v chladničce.

Chléb z mrazničky

Pod vlivem nízkých teplot se pekárenské výrobky chladí přirozeně a zpevňují pomaleji. Je nutné vytáhnout bochník ven z chladničky, to začne "tání" v teplé místnosti, shromažďování vlhkosti. Chléb již není možné vystavit opakovanému zmrazování a je žádoucí jej použít do 2 hodin.

Tuto situaci lze předvídat, pokud je bochník předem nakrájen na plátky a zabalen do balení. Pak už nebudete muset z mrazáku vytáhnout veškerý chléb avezměte požadovaný počet kusů a zahřejte v mikrovlnné troubě. Plátky, které se po tomto nemohly jíst, nemohou být skladovány, protože chléb podstoupil opakovaný proces kvašení pod vlivem vysokých teplot, což je zdraví škodlivé.

Jaký druh chleba nelze skladovat v chladničce?

Když posíláme bochníky do chladničky, měli by být pečlivě vyšetřeni, ne každý bochník může být takto uložen:

  • Pokud se chléb začal trochu zhoršovat, nespěchejte ho zabalit a dát do chladničky - situaci nelze zachránit. Kromě toho může chléb houba infikovat další produkty.
  • Není nutné skladovat horký chléb v chladničce - bochník se stane plesnivým i v porézním obalu.

Když přemýšlíte o tom, jak chléb skladovat tak, aby zůstal tak měkký, jak je to jen možné, měli byste tuto možnost považovat za nejvhodnější. Je však nutné dodržovat podmínky skladování, aby nedošlo ke zrychlení zkaženosti pekárenských výrobků.