Jak snížit sleď z kostí: jak čistit, rychle řezat

Ve skutečnosti, jak správně řezat sleď není nic složitého. Jedná se o malou teorii, pár očištěných ryb - tento obchod nebude mít spoustu času, síly a trpělivosti. Takže odhalujeme tajemství o tom, jak správně vyčistit rybu, zbavit ji kostí. Pro ty, kteří jsou důležité, aby zjistili, jak se to stane, nabízíme video lekci.

Jaký druh ryb je a jak je užitečný

Patří do rodiny sleďů, je vynikajícím zdrojem snadno stravitelných bílkovin. To je zvláště důležité pro obnovu svalové tkáně, například po poranění. Ryby jsou bohaté na vitamíny omega-3 mastné kyseliny, B12, D, PP, A, stopové prvky - draslík, fosfor, vápník, jod, sodík, fluor, zinek, selen, železo.

Složení masa má příznivý vliv na oběhový systém, je prostředkem prevence nemocí spojených s cévami, srdcem, viděním. Prokázané příznivé účinky na vývoj nitroděložního vývoje člověka.

Jak čistit solené sleďy a nešpinit kuchyň

K rychlému, jemnému řezání sleďů použijte ostrý řezný nůž, rukavice, skleněnou prkno - neabsorbuje pachy a rybyokurka Trochu dovedností a čistých sleďů nebude snadné. Vyberte si pro vás nejvhodnější způsob.

Jak řezat slede na filety tradiční metodou

Začněte řezat z hlavy. Nůž položte pod úhlem 45 stupňů, odstřihněte jej ostrým pohybem. Nyní jemně vytáhněte - vnitřky jsou snadno natažené. Řez břicho. Toto může být děláno s nožem od ocasu nebo s nůžkami - jen uříznout okraj pobřišnice spolu s ploutvemi.

Vytáhněte mléko nebo kaviár - jsou velmi chutné, dokonce užitečné. Pokud vaříte maso na salát, jemně nasekáme, smícháme s filetem. Ať už je to na talíři stranou, nabízíme jako samostatné občerstvení s slunečnicovým olejem, zelenou nebo cibulí.

Pro snadné oddělení hřebene a odstranění kůže proveďte hluboký řez podél hřebene, odřízněte ploutev. Začněte odstraňovat kůži z hlavy, vytáhněte ji k ocasu. Nakonec odřízněte ocas a pokračujte na řezné filety.

Posuňte prsty podél hřebene, rozdělte sledě na dvě poloviny. Hřeben zůstane na jedné z částí. Oddělte, vytáhněte malé kosti pinzetou.

Nekonvenční metoda

Ve ​​skutečnosti jsou dva. Oba nebudou trvat dlouho, ale nejsou vhodné pro podávání v řezu. Stejně jako v první metodě vyčistěte ryby. Zabalte ho do plastového obalu, papírového ručníku a klepněte na pult. Rozbalte, rozložte kostru na stůl s kůží nahoru, stiskněte dolů. Nyní je velmi snadné oddělit sleďa od kostí, možná pinzety nejsoupřijde vhod. Když je filet připraven, odstraňte kůži.

Druhá metoda spočívá v tom, že se po očištění od kůže, hlavy a vnitřností provede řez asi centimetrem hluboko od ocasu a jatečně upravená těla se rozdělí téměř na konec. Přitáhněte sledě k sobě, udržujte ji na váze. Jako výsledek, to zůstane k řezu malé dvě břicho, odstranit hřeben s malými kostmi zezadu, řez to.

Paní na poznámce!

Salátový sleď by měl být největší a mastný a jak ho čistit - individuální volba.

Krásné způsoby řezání rybích filé

Z tenkých talířů můžete navinout rohlíky, dát zeleninu, kapku majonézy, jasnou mrkev nebo lžíci salátu z červené řepy s česnekem a majonézou. Položte rohlíky na rovnou desku, ozdobte obvod světlou zeleninou, bramborami, cibulí.

Opékané toasty, nabízíme jednohubky. Umístěte je na mini desku s občerstvením. Místo canape, můžete dát plátky s plátky vařených brambor, konzervovaný hrášek, nezapomeňte posypeme na vrcholu některých voňavé slunečnicový olej.

Ozdobte filé na rybí talíř, na kterém budou spolu se sleďy nabídnuty další druhy ryb, oliv, kaviár, plátky citronu, solené cherry rajčata. Design potravin je tvůrčí proces. Představte si, že hosté budou cítit vaši pohostinnost, péči.

5 hackování života pro milovníky ryb

Správně zvolený sled sleďů učiní pokrm chutným a rychle se oloupečas Tipy pomůže šéfkuchař vybrat kvalitní ryby, rychle řez, to není skvrna v kuchyni.

  1. Čerstvé jatečně upravené tělo - s jasným, vypoulenýma očima a červenými žábry.
  2. Pro řezání použijte skleněnou nebo plastovou desku.
  3. Aby nedošlo ke znečištění stolku, používejte ruce a pergamenové rukavice.
  4. Citronová šťáva odstraní pach z čepele nože.
  5. Pokud nepoužíváte rukavice, před manipulací otřete ruce octem.
Viz také

Líný sleď pod kožichem ve vejci

Sleď obecný v kožichu po mnoho let neztratí svou oblibu u slavnostních a novoročních stolů. Pokud dáváte obvyklé ...

Jednou z nejchutnějších zdravých a cenově dostupných ryb je sleď. To může být zakoupeno zmrazené nebo domácí velvyslanec, můžete si koupit nekrájené jatečně upraveného těla a vyčistit sami, nebo můžete zaplatit a získat vykostěný produkt, připravený pro saláty, s přílohou. Co dávat přednost je individuální záležitost, ale nezapomeňte se seznámit se složením solného roztoku, a pak produkt dodá nejen chuťové potěšení, ale také se stane zdrojem mnoha užitečných látek.