Jak škrobit lékařské a vařit čepici doma

Pro kuchaře a zdravotníky je důležité, aby pokrývka hlavy byla čistá a měla určitý tvar. To naznačuje úhlednost, přesnost a profesionalitu osoby. Pro udržení ideálního stavu je důležité řádně umýt pokrývku hlavy a dokončit zpracování bez chyb. To není možné bez znalosti o škrobu.

Příprava a škrob

Před nasazením lékařského uzávěru nebo jiné pokrývky hlavy se očistí od všech nečistot. Za tímto účelem se produkt myje v teplé vodě s detergenty. Jsou-li na víčku perzistentní skvrny, odstraní se z bílé tkaniny peroxidem vodíku. Stačí jen trochu navlhčit kus vaty a vyčistit znečištěná místa.

Poté připravte pracovní roztok. V závislosti na množství použitého škrobu se dosáhne různých stupňů tvrdosti tkaniny:

  • pro měkký efekt vzít 1 lžička. bramborový škrob v 1 litru vody;
  • pro střední tvrdost v 1 l vody rozpustit 1 polévková lžíce. Já produkt;
  • maximální tvrdost se získá, pokud se v 1 l vody míchá 2 lžíce. Já škrobu.
Důležité!

U lékařských a kuchyňských klobouků se zřídka používá měkký škrob. Nejčastěji používané médium a nejpevnější zpracování.

Míchané množství škrobu se smíchá smalé množství studené kapaliny. Zbývající voda se vaří a připravený roztok se vmíchá do tenkého proudu za stálého míchání. Pro dosažení průhlednosti se doporučuje kapalinu opět vařit.

Když se roztok ochladí do teplého stavu, ponoří se do promytého víčka nebo víčka úplně. Prostředek by měl textilii důkladně saturovat, ale nedoporučuje se uchovávat produkt v roztoku po dlouhou dobu. Pak, aby se škrobu šéfkuchaře čepici nebo zdravotní čepici, odstranit a nést textilie s rukama, odstranění přebytečné kapaliny. Točit nebo komprimovat pro tento produkt nemůže být. V opačném případě se tvoří záhyby, které se těžko zbaví.

Vlastnosti sušení

Pro vysušení zdravotnického uzávěru je nejjednodušší vytáhnout na skleněnou nádobu. Čepice kuchařky má často těžký řez a velkou výšku. Tento způsob sušení tohoto výrobku proto nebude fungovat. Pro udržení tvaru použijte speciální zařízení z silné lepenky, připevněné lepicí páskou. Pokud je oděv zcela suchý, odstraní se z formuláře. Pro urychlení procesu někdy používejte horký vzduch, který jej nasměruje do výrobku z běžného vysoušeče vlasů.

Kuchařské čelenky se složitým tvaremškrobus nejvyšší možnou tvrdostí. Pouze takové ošetření jim umožňuje udržet si čistý vzhled. V opačném případě nebude pokrývka hlavy držet tvar. Výrobky s pevnou fixací nežehnou. Pokud byl použit škrob střední tvrdost, pokrývky hlavydále vyhladit. Pak se lépe drží a získává elegantní vzhled.

Jsou-li v horní části víčka vařiče objemné záhyby, má škrob dva roztoky. Za prvé, je kompletně namočený ve středním roztoku. Poté jemně zmáčkněte a znovu ponořte spodní plochou část produktu do tuhší kompozice. Poté se víčko vytvaruje a vysuší.

Hladké klobouky bez vrásek žehlené funkcí páry. Takové zpracování zabrání tvorbě záhybů a záhybů na materiálu.

Pokud neexistuje škrob

Pokud doma není bramborový škrob, můžete jej nahradit speciálním sprejem na textilie s fixační vlastností nebo již připraveným kapalným roztokem. Do určité míry, mytí se speciálním práškem s účinkem škrobení zachrání situaci. Takový prášek však nemůže plně nahradit běžné zpracování.

Není možné použít populární metodu se silným roztokem cukru k tvarování čelenky. Sladká vůně přitáhne hmyz. Není přípustné, aby kuchař nebo zdravotník.

Důležité!

Škrobové klobouky musí být řádně skladovány, aby nemohly být vlhké. V opačném případě rychle tvoří skvrny od formy.

Kuchařské nebo zdravotnické čepice časem ztrácejí svůj tvar. V tomto případě, aby se obnovil čistý vzhled, se léčba opakuje, přičemž se produkt předem promyje. Časté mytí aškrob nepoškozuje tkáň.

Závěrem

Ačkoliv škrábání kuchařky nebo zdravotníka je jednoduchý postup, vyžaduje trpělivost a určité množství času. Ale pokud se vše dělá podle pravidel a pečlivě, bude čepice vypadat úhledně a bude si dlouho udržovat svůj tvar.