Jak skladovat vařenou řepu?

Surová řepa se skladuje dokonale. V chladném sklepě se cítí skvěle až do nové sklizně včetně. Nemůžete říct to samé o vařené kořenové zelenině, to rychle kazí dostatečně rychle. Chcete-li maximalizovat prospěšné vlastnosti produktu, musíte vědět, jak správně skladovat vařenou řepu. V lednici? V mrazáku? Rozumíme!

Lednice nebo kuchyňský stůl?

Pokud se tak stane, že vaříte hodně zeleniny a nepoužíváte, postarejte se o skladování vařené řepy. Suchý výrobek opatrně složte do misky, zavřete víko a vložte do chladničky.

V takových podmínkách přežívá řepa až 3 dny bez ztráty nutričních vlastností.

Důležité!Před uskladněním v chladničce se nesmí čistit a řezat kořenovou zeleninu - doba použitelnosti se automaticky sníží na jeden den.

Pokud na stole zapomenete na vařenou kořenovou zeleninu, doba použitelnosti produktu se sníží. Více než 12 hodin při pokojové teplotě vařená zelenina nebude ležet - bude chátrat, kořist.

Zvýšení lhůt

Nemyslíme si, že někdo má potřebu skladovat vařenou řepu déle než 3 dny, ale pokud k tomu dojde, může být způsob chlazení chladničky vylepšen. Pomůže významně prodloužit životnost vakuového balení. Takové balíčky lze nyní zakoupit v ekonomickém oddělení.

Důležité!Ve vakuovém balení je kvalita vařeného produktu udržována až 10 dnů.

Čistá, vařená kořenová zelenina ve vakuu může být skladována celá a nakrájená na plátky.

Aby se zachovala celá zelenina, je nutné po vaření počkat, až bude dobře vychlazena, a pevně zabalena do vakuového vaku. V uzavřeném obalu bez vzduchu je umístěn v chladničce. Pokud nepoužíváte balení, ale vakuovou nádobu, doba použitelnosti se nemění. Stejných 10 dní v chladničce.

Souhlasíte s tím, že kořeny ve vakuových pytlích budou zcela nepohodlné. Proto doporučujeme předčistit horní část kůže a střih, jak potřebujete - kruhy, slámu, nakrájené na kostky nebo v korejštině. Nakrájený vařený produkt odhoďte na síto, počkejte, až bude šťáva vytéct - vařená a nasekaná hmota ji dostatečně rozdělí. Tento okamžik je důležitý - musíte se ujistit, že sekané řezy nejsou „zvětralé“, to znamená, že nezíská tenkou, suchou kůru. Připravené potraviny zabalte pevně, ale ne hustě.

A pokud zmrazí vařenou řepu?

Pokud vyvstane otázka, zda je možné zmrazit řepu, odpovíme - je to možné. Pro tento účel je vhodná jak mraznička konvenční chladničky, tak speciální mraznička.

V komoře chladničky pro domácnost teplota neklesne pod - 12 stupňů. V takových podmínkách řádně připravená vařená zelenina neztrácí své vlastnosti po dobu až 3 měsíců. Při dlouhodobém sklizni je lepší balit kořenovou zeleninu v množstvínajednou. To znamená, že je lepší dát do komory mnoho malých sáčků než jeden velký - opětovné zmrazení se nedoporučuje.

Ve speciální mrazničce určené pro dlouhodobé skladování potravin je teplota vždy nižší než v chladničce a dosahuje - 18 stupňů. Správně zabalený (v množství na přípravu) zmrazeného produktu bude k dispozici po dobu šesti měsíců. Pokud vám to vyhovuje, použijte metodu.

Hodnota řepy je vysoká, kromě bohatého složení vitamínů a minerálů má výraznou protinádorovou vlastnost. Existují tradiční metody léčby rakoviny pomocí šťávy a kořenové moučky. Přípravek používejte nejen k léčbě rakoviny, ale také k prevenci. Předpokládá se, že pravidelná konzumace produktu v potravinách chrání před výskytem rakoviny.

Nejlepší varianta

Domníváme se, že nejlepší metoda se najednou vaří. Řepa není deficit, můžete si ji koupit kdykoliv během roku V průmyslových skladech zeleniny jsou poskytovány vhodné podmínky, takže nenajdete zkaženou zeleninu v nabídce.

Pokud jste vášnivý majitel dachy a pěstujete vlastní kořenové plodiny, bez dusičnanů a jiných škodlivých přísad, musíte mít sklep, který automaticky odstraňuje otázku dlouhodobého skladování.

Pokuste se používat pouze čerstvě vařenou kořenovou zeleninu pro krmení dětí a mražené potraviny stále ztrácejí chuť.

Existuje mnoho originálních receptů s řepou. Můžete ho použít nejen vařené, ale i syrové. Vyzkoušejte salát "Barevný", jsme si jisti, že bude mít na vašem stole pýchu. Miska je mimořádně chutná a užitečné vlastnosti procházejí střechou, nejlepší „střevní štětec“ nelze nalézt. Zelenina pro tento salát se používá pouze syrová, řepa, včetně.

Existuje další prokázaná skutečnost: lékaři vědí, že tato zelenina pěstovaná v oblasti, kde člověk žije trvale, je zdravější. To znamená, že avokádo, manga a sladké brambory pro slovanský organismus jsou stále stresující. Obyčejná řepa a jablka jsou známá a velmi užitečná.