Jak skladovat sušené ryby tak, aby nebyly suché

Během vaší nákupní cesty, vaše chuť k jídlu tak vysoká, že jste nemohli zastavit včas a koupil příliš mnoho sušených ryb? Fanoušci takové delikatesy ji záměrně připraví pro budoucí použití a nedobrovolně se stanou profesionály ve věci uchovávání sušených ryb doma a hlavně se rádi podělili o užitečné zkušenosti.

Správný výběr výrobků

Může být dlouhodobě držen doma a může dojít k poškození pouze řádně vybraných kopií. Pokud se tedy rozhodnete uložit sušený výrobek co nejdéle, pečlivě si ho vyberte v době nákupu.

  1. Věnujte pozornost barvě výrobku - pokud ryba leží dlouho, bude to tmavě šedý odstín, čerstvě připravený výrobek bude světle šedý s hnědým odstínem. Kvalitní maso lze také vypočítat barevně - má slabý jantarový odstín a žádné stopy krve! Ale žlutost upřímně naznačuje, že životnost končí.
  2. Povrch jatečně upraveného těla by měl být bez jakýchkoli náznaků plísně, bez stop hmyzu, zejména mouchy.
  3. Chcete-li si koupit čerstvý výrobek, zhodnotit stav lahůdky nejen vizuálně - cítit ji. Pokud je jatečně upravená těla příliš tvrdá, s největší pravděpodobností čeká na svého kupce příliš dlouho, neměli byste si ji ani koupit.jerky dovolil určitý stupeň tuhosti. Nezapomeňte zkontrolovat břicho - nemělo by být lepkavé a mokré.
  4. Vůně - ryby by měly cítit dobře. Můžeme se zeptat, zda je vypitvaný, protože nepříjemný zápach hniloby a shnilé hmoty se nejprve rozprostírá od nečistého břicha, i když doba skladování ještě nevyšla.

Tradiční metody skladování

\ t

Nejběžnější a v důsledku toho osvědčené metody, které umožňují domu řádně chránit sušené ryby:

  • pozastaveno;
  • v chladničce, mrazáku;
  • ve vhodně zvolené nádobě.

Pokud se ryba v domácnosti nějakým způsobem zachrání - režim a doba skladování nejsou dodržovány, doporučená teplota a vlhkost se neudrží - stává se nejen bez chuti, ale může dokonce způsobit otravu.

Kolik je sušená pochoutka uložená doma při pokojové teplotě? Bohužel, ne tak dlouho, jak by chtělo mnoho příznivců ochuceného pivního občerstvení - až 2 měsíce.

Zabalte rybu do plastových sáčků, protože bude okamžitě zakryta plísní, i když ji uchováváte v chladničce, je lepší použít pro balení tlustý balicí papír.

Máte-li ve svém domě suché a poměrně chladné místo - podkroví, suterén, komora, pak použijte velmi oblíbený způsob skladování sušeného občerstvení. Třídění jatečně upraveného těla podle velikosti - velké kopie se zabalí do hustého papíru jeden po druhém, malé ryby- několik, zavěsit pytle ryb na lano nebo speciální háčky. Jak dlouho bude možné uložit sušené ryby doma v zavěšené poloze? Pokud řádně udržujete teplotní režim - ne vyšší než 10 ° C, dostatečnou vlhkost - až 80%, místnost neustále větříte, životnost se prodlouží na 4 měsíce.

Skladování při nízkých teplotách

Nejjednodušší a cenově nejdostupnější způsob, jak skladovat sušené svačiny doma, je zabalit každé jatečně upravené tělo do silného papíru (nejlépe vlnitého) a udržet ho v chladničce na polici na zeleninu, kde je teplotní režim vhodný pro skladování ryb. Kolik můžete výrobek uchovávat v chladničce - doba použitelnosti při teplotě 8 ° C dosahuje dokonce až šesti měsíců.

Za účelem prodloužení doby skladování můžete uložit sušené ryby do chladničky, kde je teplota udržována na -5 ° C. Nebo ji vložte do mrazničky - doba použitelnosti sušené svačiny se zvyšuje až na jeden rok. Je lepší zabalit výrobek do malých porcí, aby se nevyčerpala celá dávka.

Skladování v kontejnerech

\ t

Najděte vhodnou dřevěnou krabici nebo proutěný koš ve vaší domácnosti, zastrčte ji gázou na vnější stranu, aby se hmyz nedostal dovnitř. Zabalte jatečně upravená těla do hustého papíru, pevně je vložte do vařených nádob, zakryjte je látkou nahoře. Vyndejte krabici v temné skříni, podkroví doma, balkonu. Místo krabice, koše, pytle na prádlo je docela vhodné, hlavní je dodržet podmínky skladování: nízká teplota, střední vlhkost, stálé větrání.Takže si můžete uložit a uzené ryby.

Pokud máte ve svém domě zabalenou krabici z vlnité lepenky, vložte do ní sušené ryby - v tomto případě nemusíte obal zabalit (doba skladování se nezmění), zakryjte horní vrstvu silným papírem.

Vhodnou nádobou pro skladování sušených ryb je plechovka s pevným víkem: nepropouští slunce, nepodporuje potřebnou vlhkost a chrání ji před hmyzem. Umístěte jatečně upravená těla do nádoby, opatrně zavřete víko a pošlete na místo, kde je suchý a chladný.

Malé říční ryby mohou být vloženy do čisté, suché nádoby, konec svíčky může být upevněn mezi jatečně upravenými těly a osvětlen. Když svíčka hoří, snažte se velmi opatrně ucpat nádobku - čím déle je oheň, tím delší je doba skladování takového "švu". Banky s rybami mohou být uchovávány na tmavém, chladném místě po dobu až 4 měsíců av létě uloženy v chladničce.

Čerstvé sušené ryby jsou však mnohem chutnější než ta, která je dostatečná i za těch nejvhodnějších skladovacích podmínek, a proto se snažte, aby se při příštím nákupu nepřehnala množstvím této delikatesy.