Jak skladovat maso v mrazničce

Moderní hostesky stále častěji nakupují výrobky za týden, nebo dokonce měsíc předem. Mnohem výhodnější je například uskladnění masa v mrazáku a jeho použití podle potřeby, spíše než spěchání do obchodu nebo na trh, jakmile chcete hýčkat svou oblíbenou rodinu šťavnatými domácími karbanátky nebo vynikajícím králičím pokrmem.

Dodržujeme podmínky

.

Každý výrobek má specifickou trvanlivost a maso je považováno za zkázu a může být skladováno pouze několik hodin bez chladničky:

  • při teplotě +7 ° C - až 10 hodin;
  • od 0 ° C do + 5 ° C - den;
  • od -4 ° C do 0 ° C - 48 hodin.

Pro zvýšení trvanlivosti uchovávejte v mrazničce.

Podmínky skladování

Zajímavé je, že v průmyslových mrazírenských zařízeních lze vepřové, hovězí, drůbeží maso ušetřit velmi dlouhou dobu - dokonce i desetiletí. A jak dlouho můžete udržet takový výrobek podléhající rychlé zkáze v mrazničce domácí chladničky? Jeho skladovatelnost závisí na zvolené teplotě. Pokud plánujete využít své rezervy v následujících 4 měsících, můžete zmrazené maso udržet při teplotě -8 stupňů Celsia. Musíte udržet až 8 měsíců - nastavte režim na -18 - -12 stupňů a nateplota od 24 do 18 stupňů se znaménkem minus je výrobek skladován po dobu 1 roku.

Příprava pro zmrazování

Skladovatelnost závisí na volbě kontejneru a na tom, v jaké formě - jatečně upravená těla nebo kousky - budete uchovávat zásoby v mrazničce.

Jatečně upravená těla drůbeže, králíka, nutrie lze předběžně rozdělit na porce, oddělit od kostní dřeně (vyrobit guláš) nebo skladovat v mrazáku s celým tělem.

Maso oddělené kostmi si zachovává svou čerstvou chuť déle.

Výrobek řádně připravte: v žádném případě by neměly být kousky vybrané pro skladování v mrazničce umyty, ale důkladně vysušeny před přebytečnou vlhkostí, zbytky krve papírovým ručníkem, zabalené do přilepené fólie nebo pomocí fólie a pergamenu.

Maso je lépe konzervováno v hrubě nakrájených kouscích, ale opětovné zmrazení snižuje chuť v čase. Proto je lepší produkt ihned zmrazit - co nejvíce potřebujete.

Chcete-li prodloužit dobu použitelnosti, umístěte části porcí do hermeticky uzavřeného plastového sáčku, vytlačte vzduch z vaku, pevně uzavřete a teprve poté ho odložte do skladu.

Marinované a vařené maso vložte do potravinářských nádob z umělé hmoty s pevným víčkem a uzené maso zabalte tak pečlivě, jak je to jen možné, aby obsah komory nebyl nasáklý vůní.

Odchylky skladování různých druhů masa

Doba skladování závisí také na druhu masa: při stejné teplotě v mrazáku nesmí být drůbeží a králičí maso skladováno.po dlouhou dobu, jako vepřové maso s hovězím masem, má vařené a nakládané maso ještě kratší trvanlivost. Kolik je skladované maso v závislosti na typu?

  • Plátky vepřového a hovězího masa s minimální teplotou -24 ° C se ukládají po dobu 1 roku a déle.
  • Kolik jatečně upravených těl drůbeže, králíků, nutrie? Maximálně jeden rok, ale bude to správné, pokud používáte zmrazený výrobek po dobu 6-8 měsíců: po uplynutí této doby se ztrácí chuť masa. Jatečně upravená těla jsou rozdělena na kousky po dobu 8 měsíců.
  • Guláš lze skladovat v uzavřeném obalu po dobu 4 měsíců.
  • Vařené maso neuchovávejte v mrazničce déle než 90 dní, ale je těžké předpovědět, jak šťavnatá a přírodní chuť je kouřená, záleží na způsobu vaření, ale v žádném případě byste neměli šetřit uzené déle než 60 dnů.

Dodržujte podmínky a trvanlivost potravin podléhajících rychlé zkáze, abyste si vždy mohli vychutnat připravená jídla.