Jak skladovat červený kaviár v plastové nádobě

Červený kaviár je považován za zvláštní pochoutku, kterou si může dovolit jen málo. Obvykle se nakupuje na dovolenou, do které je třeba jej uchovat, a protože se jedná o poněkud delikátní, drahý výrobek, musí být správně zvoleny podmínky skladování.

Složení

Tento výrobek je jedním z nejoblíbenějších, nejvybranějších, vyhledávaných a zdravých lahůdek. Nyní však kvalita některých navrhovaných typů neospravedlňuje jeho drahou cenu a proto byste si měli být vědomi složení, výhod a nevýhod tohoto výrobku.

Benefit

Kaviár obsahuje velké množství vitamínů, minerálů a různých prvků: sodíku, manganu, jodu, fosforu, vápníku, mědi, železa, vitamínů A, C, E, D, B, kyseliny listové, retinolu, bílkovin, polynenasycených mastných kyselin. Tyto komponenty mohou tělu přinést mnoho výhod, a to:

  1. Posílit kosti, nehty, vlasy, kůži, zubní sklovinu.
  2. K produkci a udržování hemoglobinu, inzulínu.
  3. Zlepšit imunitu, endokrinní systém, vidění, koncentraci,metabolismus, srážení krve.
  4. Stabilizujte krevní tlak, štítnou žlázu, nervový systém, psychologické zázemí, vodní bilanci, vylučování toxinů.
  5. Snížení cholesterolu v krvi.
  6. Zvyšuje metabolismus, který je vhodný pro osoby, které jsou na dietě.
  7. K prevenci mrtvice, srdečního infarktu, srdeční ischemie, aterosklerózy, Alzheimerovy choroby, ekzému, dermatitidy, lupénky.
  8. Ovládat krevní systém.
  9. Odstranění bolesti zad, toxémie.
  10. Zabránit vzniku rakovinných buněk, šedého zákalu, patologických stavů v žaludku, časného stárnutí.
  11. Je prospěšné ovlivnit zdravotní stav starších osob v pooperačním období.

Harm

Navzdory skutečnosti, že lidé, kteří tento přípravek pravidelně užívají, onemocní mnohem méně často, mají silné nehty, vlasy, kosti a více energie.

  • vzhledem k obsahu ve složení soli mohou vzniknout obtíže s fungováním ledvin;
  • konzumace nekvalitní pochoutky způsobuje poškození ledvin, nervového systému, jater, očí;
  • přejídání může také zhoršit stav: vyvolat anafylaktický šok, způsobit opuch, srdeční selhání. Proto je vhodné jíst ne více než 4-5 čajových lžiček kaviáru;
  • s již rozvinutou anémií, hypertenzí, imunodeficiencí, tromboflebitidou, křečovými žilami, sníženou tvorbou krve,muskuloskeletální systém by měl být konzumován pouze v množství doporučeném lékaři.

Zajímavé!

Výhřevnost červeného kaviáru na 100 gramů je 250 kcal.

Výběr kaviáru

Chcete-li najít opravdu dobrý výrobek, a nikoli padělek, který by mohl poškodit vaše zdraví, měli byste se řídit pravidly podle svého výběru. Nicméně, nejoblíbenější kaviár různých ryb se liší velikostí a odstínem:

  • Chum losos - spíše velká vejce, medově zbarvená. Krémová chuť a kompaktní skořápka.
  • Růžový losos - střední, barva v této podobě je jasně oranžová, s chutí známou as měkkou skořápkou.
  • Chinook - velký, s červenooranžovým odstínem. Chuť se vyznačuje malou ostrostí. Shell je docela něžný.
  • Kizhuch - malý, elastický, s bohatou červenou, vínovou barvou, elastickou skořápkou a hořkou chutí.

Tyto 4 druhy jsou tradičně považovány za nejlepší chuť. Doporučujeme zastavit výběr v kontrolovaných supermarketech, kde se provádí pečlivá kontrola všech výrobků. Neměli byste si vybrat levné banky na trzích, stejně jako plastové kontejnery bez jakýchkoli informací na něm napsaných.

Výběr kaviáru v plechovce

Pro stanovení kvality kaviáru v bance je třeba zvážit několik tipů:

  • banka musí vždy uvést dobu skladování, stupeň, výrobce a žádné konzervační látky;
  • pokud je poslední měsíc léta uveden na datu balení, pak totoprodukt byl dobrý a nebyl zmrazen;
  • ideální složení obsahuje pouze sůl a kaviár, je povolen také slunečnicový olej;
  • produkt nejvyšší kvality je balen v pobřežních přístavních městech;
  • samotná nádoba by neměla být nabobtnaná nebo rozdrcená;
  • konkávní označení na víku nádoby označuje, že se jedná o padělek;
  • Pokud si to protřepáte, uvnitř by neměly být žádné výrony pohybové pochoutky;
  • Tento výrobek se v obchodě skladuje pouze v chladničce;
  • vybrat lepší skleněné nádoby, jak můžete pečlivě zvážit vejce;
  • v přítomnosti bílé sraženiny, tukové kapky, plísně, nedoporučuje se brát takovou nádobu;
  • důkazy o špatné kvalitě nebo nesprávných podmínkách skladování - pokud tato pochoutka dala šťávu.

Výběr kaviáru podle hmotnosti

Takový kaviár se může mnohem rychleji poškodit, protože není chráněn ničím z mikroorganismů a jiných vnějších faktorů. Je nutné ji získat pouze od důvěryhodných osob nebo ve specializovaných odděleních ryb. Chcete-li zkontrolovat jeho kvalitu, můžete vyzvednout produkt v lžíci, v případě, že vejce začnou padat jako pevné hrudky, pak byste neměli vzít jeden. Měla by být drobivá a padat jeden po druhém. Chcete-li rozpoznat falešný, který vypadá velmi podobně jako ten pravý, můžete udělat několik věcí:

  1. Rozdrťte vajíčko prstem, pokud je skutečné, pak to bude snadné.
  2. Pokud se ponoříte do vody, padělek se změní na oranžovou.
  3. Při použitínestandardní kaviár se bude držet vašich zubů.
  4. Vůně tohoto výrobku se podobá vůni sledě.
  5. Je dobré dívat se na vejce, pokud na něm nejsou žádné pupeny, pak byste si neměli vybrat jedno.

Důležité!

Doporučuje se získat červený kaviár podle hmotnosti od srpna do listopadu, protože v této době dochází k tření a je to nejnedávnější.

Zásobníky na kaviár

Aby se prodloužila trvanlivost červeného kaviáru, musí se uchovávat v misce, která splňuje určité podmínky:

  • materiál - skleněné nádoby, plastové nádoby, speciální plastové sáčky budou nejvhodnější pokrmy. Není žádoucí ponechat takový produkt v kovu, bez speciálního povlaku, protože může oxidovat v důsledku reakce s kovem;
  • těsnost - když vstupuje čerstvý vzduch, kaviár nebude izolován od různých hub a bakterií. Proto stojí za to používat pouze ty nádoby, které mají pevně přiléhající víčka v soupravě. V případě balení je žádoucí pájet je speciálním zařízením;
  • velikost - takže při otevření plechovky, přebytečný vzduch nedostane na vejce, je lepší nechat je v malé nádobě, určené pro jednu porci.

Pravidla pro přípravu skladovacích kontejnerů

Aby nedocházelo k tomu, že delikatesa zmizí následující den po přemístění do oddělené nádoby, musí být připravena. To lze provést několika způsoby:

  1. Solný roztok - v oddělené hrnci s vodou musíte rozpustit 4 lžíce. sůl a vařit. Po tom, poslat do kontejneru, takže na pár minut. Poté dobře vylijte a osušte.
  2. Slunečnicový olej - může pomoci zachovat chuť, čerstvost, krásný vzhled. K tomu, calcine 4 lžíce rostlinného oleje na pánvi. Dále byste měli namazat vnitřní stěny misky a nalít vejce tam, naplnit ji chlazeným olejem. Tato vrstva oleje pomůže snížit průtok vzduchu do pochoutky.
  3. Ethylalkohol - k dezinfekci nádobí z mikroorganismů bude třeba důkladně otřít alkoholem nebo vodkou.

S takovými manipulacemi s nádobami můžete před použitím prodloužit retenční dobu nejméně o 12 dní.

Metody skladování

Chladničky a mrazničky jsou ideální pro skladování lahůdek. Nicméně, často v některých místech teplota může být nad nulou, zatímco v jiných může dosáhnout až -25. Proto, aby nedošlo ke zhoršení nebo peremerz, měli byste jej správně umístit.

V chladničce

Nejvhodnější teplota pro dlouhodobé skladování červeného kaviáru je v rozmezí od -2 do -6 stupňů. V takových podmínkách může zůstat v dobrém stavu po dobu asi 6 měsíců. Tento výrobek nemá rád náhlé změny teploty a je to proto, že nejčastěji zmizí. Je vhodnější umístit nádobu s ní blíže ke stěně chladničky na nižší místo nebo do „nulové“ zóny.

V mrazáku

Je třeba mít na paměti, že po odeslání vajec do mrazničky bude jeho chuť poněkud horší než předtím a forma ztratí svou pružnost a stane se beztvarou hmotou. Pokud je však balen před příliš velkými nádobami, posílejte na místo určené k okamžitému zmrazení po dobu 30 minut a poté vložte do běžné mrazničky, pak se nezmění ani příchuť, chuť ani struktura tohoto produktu. Sekundární mražení se nedoporučuje, protože v tomto případě zachránit konzistenci a chuť nebude fungovat.

Důležité!

Kaviár vyžaduje velmi čisté lžíce. Jinak ani dobře zvolené podmínky pro uchování nemohou zabránit rychlému vymizení užitečných vlastností.

Doba skladování

Taková delikatesa se vztahuje spíše k typu potraviny, která se rychle kazí. Pro určení přibližného načasování je však třeba vzít v úvahu faktory, které mohou ovlivnit skladování:

  1. Důkladnost dezinfekce prováděné po odlovu ryb.
  2. Dodržování pravidel při zpracování kaviáru a jeho zachování.
  3. Úspora za správných teplotních podmínek.

Pokud dojde k porušení alespoň jedné z uvedených podmínek, bude výrobek poškozen. Nezbytné vlastnosti budou zachovány s ohledem na teplotu, při které zůstal, na kterém místě a nádobě:

  • v nádobách neotevřených v plechovkách - při teplotě do +5 ° C lze skladovat po dobu 12 měsíců;
  • inplastové nádoby - 4-5 měsíců od -3 do +3 stupňů;
  • v ošetřených nádobách - asi 3-5 týdnů;
  • v mrazáku - s teplotou od -25 do -15 ° C lze skladovat 7-9 měsíců;
  • v cínu, otevřené plechovky - užitečné vlastnosti zůstávají pouze 24 hodin.

Jak uchovávat otevřený kaviár

Pokud již byla nádoba na delikatesu otevřena nebo kaviár byl zakoupen podle hmotnosti, pak by měl být skladován v hermeticky uzavřených plastových skleněných nádobách, které by měly být před tím opláchnuty a vysušeny. Pokud ji necháte v podmínkách místnosti, pak se druhý den bude zkazit, ale v chladničce, takže může stát maximálně 7 dní.

Tipy

Aby červený kaviár neztratil své užitečné vlastnosti po dlouhou dobu a nezpůsobil žádné škody na těle, měli byste použít některá doporučení:

  1. Jelikož je dlouhodobé skladování červeného kaviáru obvykle soleno, může jeho použití v této formě vést k metabolické nerovnováze a vodní bilanci.
  2. Při nákupu již zapečetěné plechovky lze na obalu zobrazit informace o podmínkách a doporučeních při skladování.
  3. Pokud potřebujete vytáhnout z chladničky pochoutku, doporučujeme ji umístit do ledové pánve, aby se zabránilo náhlým změnám teploty.
  4. Doporučuje se rozmrazovat kaviár v chladničce po dobu asi jednoho dne, aby nedošlo k jeho roztržení a zachování jeho integrity.
  5. Zvýšení doby ukládání vMůžete nalít led na velkou misku a potřít na něm. Mělo by se však pravidelně měnit.
  6. Při balení do obalů je možné se v něm zbavit vzduchu pomocí profesionálních přístrojů nebo spouštět obal s produktem do vody, aniž by do něj byl ponořen otevřený okraj. Poté, co vše vyjde, musíte rychle pájet.
  7. Pokud nechcete nalít rostlinný olej na delikátnost , pak můžete nahoře umístit naolejovaný papír a pevně zavřít víko.
  8. Místo víka můžete výrobek přikrýt potravinářským filmem.

Červený kaviár je zvláštní pochoutkou, která se vyznačuje svou jedinečností, stejně jako chutí a kvalitami, které jsou pro tělo nezbytné. Je vhodnější používat kaviár bezprostředně po zakoupení, ale pokud je nutné ho nějakou dobu ušetřit, pomůže vám lednice a mraznička. Výrobek tedy nezmizí a bude schopen být skladován po delší dobu.