Jak skladovat čerstvé žampiony

Aby nedošlo k tomu, že trávíte příliš mnoho času na cestách do supermarketů, mnoho hostesek dává přednost víkendovým nákupům. Je pravda, že zakoupené výrobky musí být také řádně uloženy doma, a po úspěšném putování za zbožím se podíváte na celou horu čerstvých žampionů a zběsile se rozhodnete, kam se houby nakládají a kolik jich tam můžete uložit.

Výběr místa a balení

Jak dlouho je dovoleno skladovat žampiony nakoupené podle hmotnosti při pokojové teplotě? Maximální doba je asi jeden den, ale bez balení v obchodě nemohou být uchovávány dlouho ani v chladničce. Otevřenou nádobu přiložte na střední polici chladničky a zkuste její obsah používat po dobu 3 dnů.

Vyprázdněte zásobník na zeleninu v chladničce, umístěte vybrané čerstvé houby do jedné vrstvy, opatrně zabalte papírovou utěrku na vrchol. Kolik jich může být uloženo - ne více než 3-5 dnů.

Skladovatelnost lze prodloužit pomocí vhodně vybraných obalů - použijte plastové plastové misky nebo speciální nádoby s otvory. V prvním případě zavřete zásobník ne víkem, ale filmem do něj propíchněte otvory párátkem. Jednoduše dejte do kontejneru čerstvé žampiony ne na principu „jak moc fit“, ale pouze v jedné vrstvě, ne více!

Houby omyjte a očistěte těsně před jejich přípravou.: u čištěných výrobků je životnost v chladničce několikrát snížena.

Pokud jemně nalijete čerstvé žampiony do papírového sáčku, opatrně je zavřete a odešlete do prostoru pro zeleninu, pak za těchto podmínek budete moci výrobek uchovávat v chladničce po dobu až 6 dnů. Stačí se ujistit, že se jedná o suroviny: odděleně odložíme zmačkané kopie, takže z nich můžete okamžitě vařit něco chutného a bezpečně neporušeného a hustého masa, poslat je do skladu.

Skladovatelnost vašich oblíbených žampionů lze zvýšit jejich zabalením do sáčků z přírodní tkaniny. Pokud se rozhodnete použít plastové sáčky, nezapomeňte je na několika místech propíchnout párátkem, aby výrobek „dýchal“. V poslední době můžete dokonce zakoupit speciální papírové obaly, které vám umožní uchovávat čerstvé houby v chladničce při minimální teplotě + 2 ° C déle než týden.

Používáme metodu zmrazení

.

Vezměte si vysoce kvalitní kopie, bez poškození, opatrně odstraňte film z víčka nožem, pokud jsou skvrny, ujistěte se, že řez, odstraňte špičku nohy, důkladně opláchněte, osušte papírovým ubrouskem.

Je lepší skladovat houby v mrazničce v malých porcích: tyto specifické výrobky by měly být připraveny ihned po rozmrazení.

  • Houby mohou být ponechány celé nebo nakrájené na kostky - doba skladovatelnosti nezávisí na tom, že se v mrazáku cítí skvěle po dobu až 3 měsíců. Připravenou surovinu nalijte do speciálních nádob.nebo plastové sáčky, hermeticky zavřít a poslat do mrazničky. Nebo položte jednu vrstvu na podnos, zmrazte, postavte.
  • Některé hostesky dávají přednost zmrazení nezpracovaných hub. Rozhodněte se sami, i když je mnohem snazší čistit a čistit čerstvé, spíše než rozmražené suroviny před nečistotami.
  • Je-li málo času na to, abyste se s obrobkem pohnuli, předehřejte houby v osolené vodě (asi 10 minut), vypusťte do cedníku, počkejte, až vychladnou, vložte plastové misky. Nebo smažit nad nízkým teplem, ale ne sůl, takže šampaňské nedovolí šťávu v - tyto polotovary mohou ležet ve výborném stavu tak dlouho, jak budete chtít, dokonce až šest měsíců.
  • Pokuste se dát do mrazničky suché žampiony: kapky vody, zmrazení, zničení hubových hub, díky čemuž se maso uvolní, během vaření absorbuje hodně tekutiny, jídlo dostane vodnatou chuť.

A nezapomeňte, že chuť pokrmu závisí i na tom, jak dobře jsou jeho složky skladovány.