Jak si mám vybrat pokrmy na vaření?

Výběr pokrmů do kuchyně, musíte dodržovat některá pravidla. Měla by být nejen příjemná, ale také splňovat všechny hygienické normy. Pak bude jeho aplikace v kuchyni bezpečná pro zdraví.

Základní kritéria výběru

Existují dva druhy jídel: stolování a vaření. Pokud by nádobí mělo být krásné a vyrobené z bezpečných materiálů, pak jsou na druhý typ kladeny zvláštní požadavky.

Za prvé je třeba zvážit následující charakteristiky:

  • bezpečnost materiálu;
  • snadná péče;
  • trvanlivost.
Tipy!

Je třeba zvážit každou položku podrobněji, aby bylo možné v obchodě správně zvolit.

Bezpečnost nádobí

Tento ukazatel, jako je bezpečnost nádobí, závisí na materiálu použitém pro jeho výrobu. Nejčastěji se jedná o následující typy:

  • hliník, bezpečný, pokud nebudete vařit výrobky obsahující kyseliny v takových nádobách a nebudete je tam dlouho skladovat;
  • smaltovaný, nepředstavuje zdravotní riziko, pokud je zachována integrita skloviny;

  • z nerezavějící oceli, při nákupu je nutné věnovat pozornost složení, nečistoty mohou být přítomny;
  • sklo, absolutněneškodné nádobí, ale vyžaduje pečlivé zacházení.

Jiné druhy nádobí z plastu nejsou určeny pro styk s vysokými teplotami. Tyto pokrmy jsou vhodné pouze pro dočasné uskladnění.

Důležité!

Při výběru je nezbytné zajistit, aby v kompozici nebyl přítomen žádný melamin.

Péče o nádobí

Jsou-li nádobí vyrobeny z kvalitních materiálů, bude pro ně snadné se o ně starat.

Zvláště pozoruhodné je nádobí s nepřilnavou vrstvou. Pro takové pokrmy je třeba zakoupit speciální péči.

Důležité!

Je zakázáno je umývat a otírat abrazivními nebo kovovými čističi.

Pokud je nelepivá vrstva porušena, neovlivní to pouze její výkon, ale může mít špatný vliv na zdraví. Keramický povlak také vypadá pěkně, ale vyžaduje speciální zacházení.

Trvanlivost nádobí

Pokud jde o trvanlivost, všechny záznamy jsou poraženy nerezovým nádobím. Pokud je to nutné, může být čištěn jakýmkoliv způsobem. Musíte však najít přístup k těmto pokrmům. Po roce se smaltované zboží může popraskat nebo rozdělit, takže se bude muset často měnit.

Tip!

Sklo je poměrně křehké, ale při pečlivém zacházení může trvat dlouho.

Vyberte správné nádobí, které splňuje všechny bezpečnostní požadavky a pouze od důvěryhodného výrobce