Jak rychle se zbavit zápachu v chladničce

Nepříjemný zápach z chladničky - poměrně běžný problém v kuchyni. Bez ohledu na to, proč se to náhle stalo (kus klobásy je zapomenut nebo jablko je shnilé), každá hostitelka by měla vědět, jak se zbavit pachu v lednici a naučit se tomu zabránit.

Příčiny nepříjemného zápachu

Pokud kuchyně smrdí, musíte začít čistit, umývat a čistit všechno, ale než odstraníte zápach v chladničce, potřebujeterychle posoudit situaci a zjistit důvody jejího vzhledu .

  • Nejčastější příčinou špatného zápachu je nesprávné skladování potravin v hotové i syrové formě. Výrobky jako maso a ryby podléhají rychlé zkáze. Nelze je dlouhodobě skladovat na polici chladničky. Uzené výrobky mají silnou vůni a pokud jsou skladovány v komoře bez obalu, bude veškerý zápach absorbován chladničkou. Zpožděné produkty vydávají zápach, pokud nejsou včas odhozeny.
  • Je-li lednička nová, před jejím použitím je nutné nechat dvířka otevřená po dobu dvou dnů, přičemž předtím otřete vnitřek police a dvířka teplou vodou s přídavkem saponátu. Tím se zabrání vzniku plastického a technického mazání.
  • Poruchatechnologie. V chladničce může být ucpaný odtok, což vede k jeho zápachu. Častý problém je v rozporu s výkonem jednotky, uvnitř není udržována požadovaná teplota, což vede ke zhoršení výrobků. Napětí může způsobit rozmrazení fotoaparátu.

Po zjištění příčiny vůně můžete začít čistit kuchyň. S myšlenkou, jak se zbavit nepříjemného zápachu v chladničce, nebude příliš těžké uniknout z této pohromy. Uplatnění praxe velmi jednoduchých tipů, můžete se naučit, jak erodovat zápach v chladničce, jak se rychle zbavit nepříjemné jantaru.

Čištění improvizovanými prostředky

Samozřejmě vše závisí na stupni znečištění a intenzitě samotného zápachu. Pokud hosteska ještě neví, jak odstranit nepříjemný zápach v chladničce, několik tipů může pomoci, a to není vůbec nutné uchýlit se k drahé chemii, a to zejména proto, že mnoho dnes jsou proti zásobám. Vůně mohou být odvozené lidové recepty, které jsou testovány v průběhu let.

Abyste mohli začít,musíte odpojit zařízení od sítě a uvolnit police z produktů , vyjmout nádobí v chladničce.

  • V případě, že vůně není silná, zřeďte jedlou sodu v teplé vodě (v poměru 0,5 šálky na 2 litry kapaliny) a důkladně omyjte chladničku uvnitř, vytáhněte všechny police a zásobníky. Poté otřete suchým měkkým hadříkem a nechte nějaký čas odpojený a otevřený.
  • Když je již zápach již zaveden, kyselina citrónová nebo šťáva z jednoho citronu jej pomůže odstranit. Pro 5 litrů vody je třeba přidat balení kyseliny nebo zmáčknout šťávu, a pak je omyjte lednicí.
  • Dalším domácím odstraňovačem zápachu je stolní ocet zředěný vodou. Stačí přidat 2 sklenice do 5 litrů vody a projít vlhkou houbou uvnitř komory. Při použití octa pro praní je třeba se vyhnout kontaktu s gumovými pásy a kovovými částmi, aby se zabránilo oxidaci.

Nyní každá hospodyňka ví, jak rychle odstranit vůni v chladničce pomocí dostupných nástrojů. Pro milovníky chemie na policích supermarketů můžete vidět obrovský výběr specializovaných nástrojů, odstraňovač pachů pro chladné místnosti. Díky zápachu v chladničce zůstane čerstvý po dlouhou dobu.

Aby kuchyňský asistent po mnoho let vypadal atraktivně, měly by být používány pouze měkké houby pro mytí, je třeba se vyhnout kovovým nebo plastovým škrabkám, jinak by mohlo dojít k poškození povrchu zařízení. Při výběru chemie detergentů preferujteJe lepší dávat gely, než práškové prostředky.

Jak dlouho udržovat čistotu

Čištění a vědět, jak se zbavit vůně v lednici rychle, je jen polovina bitvy. Existuje několikdoporučení pro udržení pořádku v kuchyni .

  • Proveďte audit chladničky dvakrát týdně. Bezohledně se rozloučíme s produkty, které začínají hníst, nebo se skladovací doby skončily. Nekupujte pomíjivé pochoutky do budoucna.
  • Uchovávejte jak syrové, tak hotové potraviny v uzavřených obalech. Nenechávejte otevřené talíře s uzeným masem, obilovinami, máslem atd. Všechno by mělo být pokryto nejméně dvěma vrstvami potravinového filmu. To pomůže nejen ochránit před nepříjemným miláčkem, ale také ušetřit například mléko z vůně ryb. Mnohé výrobky totiž absorbují příchutě třetích stran.
  • Plastové sáčky by měly být opuštěny, pouze urychlují poškození výrobků. Je lepší dávat přednost papírovým obalům, hliníkové fólii nebo plastovým nádobám s uzavřenými víčky.

Pravidelným dodržováním těchto jednoduchých pravidel se můžete trvale vyhnout jantaru v kuchyni a zachránit se před zbytečnou prací v domácnosti. Je mnohem příjemnější strávit volný čas se svou rodinou nebo věnovat vzácné okamžiky vaší kráse.

Absorbenty vůně

Svět není na místě a dnes můžete najít mnoho specializovaných prostředků pro chladničku, které jsou schopny proti zápachuuvnitř komory jsou příchutě z ryb, uzené, pečené a jiné věci. S tímto úkolem a populárními metodami je možné se vyrovnat, zejména proto, žejsou tyto možnosti mnohem rozpočtově .

  • Jedlá soda. Pokud dáte sodu do malé nádoby a dáte ji na polici chladničky, zničí to veškerý zápach, který se objeví v případě nesprávného skladování potravin. Stačí, když jednou za měsíc vyměníte nádobu za sodu a špatná chuť už nechodí do kuchyně.
  • Plátky citronu mohou zabít nepříjemné pachy, pokud jsou rozloženy na několika místech. V chladničce navíc zůstane příjemná citrusová vůně. Můžete také přidat pomerančovou kůru nebo použít ovoce zvlášť.
  • Aktivní uhlí je dobrým odstraňovačem zápachu. Stejně jako v předchozích dvou případech by mělo být rozloženo na policích. Pro aktualizaci vlastností uhlí není nutné kupovat nový sorbent, protože můžete držet starý uvnitř trouby po dobu 10 minut a jeho vlastnosti se obnoví.
  • Mletá káva má velmi dobrý účinek. Malá sklenice kávy může zabít pachy po dobu 2 týdnů.
  • Polovina syrového brambora nebo bezcitného jablka bude po dlouhou dobu v kuchyni čerstvá a absorbuje nepříjemné vůně.
  • Je-li lednice čistá a všechna stará zkažená jídla šla do přihrádky, můžete na police umístit plátky černého chleba. Má úžasný efekt absorbovat pachy třetích stran.
  • Krásnéadsorbentem je stelivo pro kočky. Pro mnohé ženy v domácnosti se takové rady mohou zdát absurdní, ale to je fakt. Dokonale zničí zápach.

Často se stává, že se vlednici vedle drahoušku objevuje forma . To není nejen esteticky příjemné, ale také velmi škodlivé. Plíseň formy je hračka. Čpavek by měl být zředěn na polovinu vodou a otřete plesnivé oblasti. Místo čpavku můžete použít tmavé mýdlo. Alkalické prostředí je dobré při odstraňování plísní. Čištění můžete provádět zředěnou bílou vodou.

Při mytí chladničky byste neměli chladničku ignorovat. Je třeba jej rozmrazovat a pravidelně čistit s vybraným prostředkem, aby se odstranily přebytečné produkty. Tento stav nejenže zabrání zápachu, ale také prodlouží životnost domácích spotřebičů.

Pro udržení čistoty a pohodlí není nutné vlnit hadr od rána do večera. Hlavní věcí je pravidelně dodržovat některá pravidla, protože kuchyň je tváří každé hostesky.