Jak rychle a snadno vyčistit zmrazené chobotnice

Chobotnice se mohou pochlubit chutným a výživným masem s vysokým obsahem bílkovin, které je pro naše tělo nezbytné. Jídla, která zahrnují tyto měkkýše, každý den více a více populární. Aby proces jejich čištění nebyl příliš dlouhý a pracný - musíte dodržovat několik jednoduchých pravidel a používat osvědčené metody přípravy jatečně upravených těl pro vaření.

Přínosy a škody způsobené chobotnicí

Stejně jako ostatní zástupci mořských plodů obsahují chobotnice jód, který je nezbytný pro plnou funkci štítné žlázy a endokrinního systému obecně. Maso tohoto měkkýše je také bohaté na železo a draslík, které pozitivně ovlivňují fungování srdečního svalu. Minerální soli a prospěšné aminokyseliny zlepšují činnost mozku, paměť, zvyšují účinnost člověka a imunitu. Výrobek se rychle vstřebává a zlepšuje trávicí procesy.

Chobotnice mohou vyvolat alergické reakce. Proto je třeba pečlivě sledovat "odezvu" těla při prvním použití. V solené a uzené formě jsou kontraindikováni u lidí s onemocněním trávicího a kardiovaskulárního systému.

Jak správně vybrat chobotnice

ZapnutoObchody s chobotnicí jsou nejčastěji zmrazené. Při výběru kvalitního a čerstvého produktu dodržujeme následující pravidla:

  1. Mořské plody během přepravy a skladování nemohou být rozmrazeny, protože nemohou být znovu zmrazeny. To negativně ovlivňuje chuť masa měkkýšů a komplikuje jejich čištění. Proto by jatečně upravená těla měkkýšů měla být od sebe oddělena bez jakýchkoliv problémů. Pokud by se slepily nebo zamrzly na zásuvce /mrazáku, byly znovu zmrazeny.
  2. Kvalitní chobotnice mají bílé maso. Pokud získá další odstín, například růžový nebo šedý, produkt se rozmrazí a kůže „sdílela svou barvu s masem“. Takový výrobek již změnil chuť k horšímu a bude velmi špatně čištěn.
  3. Vybíráme zástupce střední velikosti s měkkou barvou, protože jejich maso je jemnější a chutnější. Velké a pestrobarevné měkkýše jsou staří jedinci s tvrdým masem.

Důležité!

Mořské plody pohlcují jak užitečné, tak škodlivé látky ze svého prostředí. Proto je nakupujeme pouze ve specializovaných prodejnách a při nákupu nás zajímá jejich lokalita. Pokud škeble vyrostla v ekologicky nepříznivé oblasti, projíždíme kolem takového produktu.

Jak čistit chobotnici

Odstranění filmu z chobotnice je nezbytné pro to, aby maso bylo měkké a měkké, jinak se bude v důsledku tepelného zpracování smršťovat a produkt bude tvrdý. Existuje několik účinných metodčištění chobotnice z barevného a průhledného filmu.

Metoda chlazení

Pro tuto metodu se nevyžaduje žádné tepelné zpracování. Je ideální pro měkkýše náchylné k řádnému zmrazení.

Rozmrazujeme jatečně upravená těla a opatrně z nich odstraníme barevný a průhledný film. K tomu jemně zavěste každý s nožem nebo nehty a postupně utáhněte. Proveďte podélný řez a potom odstraňte vnitřní a akordové prvky. Pokud jsou jatečně upravená těla určena k vycpávání a je nežádoucí řezat maso, „otočte“ dovnitř a vyčistěte vnitřek.

Poznámka!

Akord je ohebná páteř měkkýšů, která je hmatatelná a podobá se plastovému proužku.

Metoda za tepla (rychlá metoda)

Chobotnice může být rychle odstraněna z filmu pomocí vroucí vody. Rozmrazujeme jatečně upravená těla při pokojové teplotě, omyjeme, odstraníme vnitřky a akord. Vložte je do hluboké mísy a 1 minutu zalijte vroucí vodou. Barevný film se zvlní pod vlivem teploty a transparentní trhlina bude více viditelná. Vyjímáme měkkýše z misky, opláchneme pod studenou vodou a odstraníme průhledný film. K tomu opatrně zavěste nůž nebo hřebíky a postupně je utáhněte.

Tipy pro čištění chobotnice

Dodržováním těchto pravidel a pokynů můžete chobotnici rychle vyčistit:

  1. Jatečně upravená těla chobotnice čistíme až po rozmrazení.
  2. Rozmrazte je v chladničce nebo při pokojové teplotě. Nepoužívejtepáry, vody a jiných způsobů vystavení teplu. Zkazí chuť produktu, jeho vůni a strukturu.
  3. Chobotnici čistě a pomalu čistíme, jinak vzniknou mezery.
  4. Některé ženy v domácnosti očistily chobotnici po vaření. Při vaření škeblí s kůží a vnitřností riskujeme, že se zkazí chuť, vůně a vzhled masa.

Chobotnice jsou velmi chutné a zdravé. Jejich maso je kombinováno s řadou produktů, které vám umožní experimentovat a vytvářet neuvěřitelná kulinářská mistrovská díla. A jejich čištění je velmi jednoduché a rychlé.