Nejkrásnější kukuřice - jen vařené, stále horké. Proto, pro přípravu lepší vzít tolik cobs, jak můžete použít okamžitě. Chuť a nutriční vlastnosti hotového výrobku můžete ušetřit jen několik hodin. Ale některé triky skladování zeleniny v chladničce mohou prodloužit trvanlivost až na tři dny.
Výhody kukuřice
"Královna polí" je chutná a výživná zelenina. V kukuřici jsou vitamíny a stopové prvky. Užitečné složení:
- vlákno;
- mastné kyseliny;
- éterické oleje;
- vitamíny (skupina B, C, A, E atd.);
- minerály (hořčík, vápník, železo, fosfor, zinek atd.).
Zajímavé!
Kultura díky svému bohatému složení posiluje imunitní systém a je doporučena pro terapeutickou výživu mnoha nemocí.
Navzdory vysoké výhřevnosti (88-325 kcal na 100 g) pomáhá kukuřice vyrovnat se s nadváhou, normalizuje metabolismus, snižuje cholesterol. Kultura obilovin má diuretické a choleretické vlastnosti.
Jak dlouho je hotový výrobek skladován
Nejžhavější čerstvě připravené ucho je nejužitečnější a nejchutnější. Existuje však několik možností skladování teplého obilí, aby se zachovala jeho chuť a složení vitamínů:
- Udržet zeleninu horkou několik hodin je snadné. Je nutné ponechat klasy v teplém vývaru a obalit pánev ručníky.
- Další snadný způsob je získat vařené kukuřice a zabalit každé ucho fólií (je lepší použít několik vrstev).
Poradenství!
Při pokojové teplotě může být horká kukuřice skladována maximálně 10 hodin.
Možnosti skladování kukuřice na několik dní:
- Ponechte klasy ve vývaru, ochlaďte, vypusťte kapalinu, dejte pánev do lednice (skladujte ne déle než 3 dny).
- Odstraňte polévku z vývaru, ochlaďte a vložte do plastové nádoby s uzavřeným víčkem (doba skladování - 2-3 dny).
Další možnosti skladování vařeného obilí
Je vhodné skladovat hotový výrobek ve formě jednotlivých zrn. Musí být odděleny od „jádra“ a umístěny v obalu. V chladničce může takový polotovar ležet 3-4 dny.
Možnost dlouhodobého skladování (do 90 dnů):
- Oddělte zrno od chlazeného klasu.
- Vložte je do skleněných nádob.
- Nalijte solenou vařenou vodou.
- Pevně přikryjte, vložte do chladničky.
- Po 2-3 týdnech přidejte sůl (1 lžička na každý litr vody).
Vařená kukuřičná zrna mohou být zmrazena. InV tomto případě si v zimě zachovávají své výživové vlastnosti a šťavnatost. Před použitím se zmrazený koláč míchá 10 minut v osolené vodě. Zeleninu můžete uchovávat v mrazničce v sáčku nebo nádobě.
Možnost zmrazení celých klasů:
- Uvařené klasy vypusťte hadříkem.
- Po vysušení se každá jednotka zabalí celofánem (přilnavá fólie).
- Vložte do mrazáku. Skladujte ne déle než 1 rok.
Poradenství!
Odvar po varu by neměl být vypuštěn, je nasycen vitamíny a živinami. Může být použit jako základ pro vaření masa nebo pro kosmetické účely (oplachování vlasů, péče o pleť).
Rovněž zachování chuti kukuřice po dlouhou dobu pomáhá. Ale příprava vlastní produkce v konzervách zabere spoustu času, který tam není vždy.
Závěr
Na několik hodin můžete ušetřit horkou kukuřici. Skladování v chladničce umožňuje tuto dobu prodloužit až na několik dní. A zmrazené vařené obilí bude ležet několik měsíců bez poškození.