Jak čistit mořský vlk doma

Je těžké najít fanoušky čištění okounů, protože jeho váhy jsou poměrně malé. Hodí se pohodlně a listy s velkými obtížemi.

Po odstranění šupiny „letí“ ve všech směrech, což je důvod, proč je v budoucnu nutné zajistit celkové čištění místnosti. Ale existují dobré způsoby, jak čistit okouna jednoduše, snadno a bez nečistot.

Crisp Fans

Mnozí lidé dávají přednost smaženým rybám s křupavou kůží a najdou ji jako nejchutnější část pokrmu. Při nesprávném čištění může dojít k poškození. Existuje však způsob, jak tento proces zjednodušit.

Pro snadné čištění okouna je nutné nalijet vroucí vodu přes povrch ryb.

Jak to udělat doma:

  1. Nasaďte kostru do dřezu, opláchněte tekoucí vodou. Umyjte zevnitř a vylijte vroucí vodu z konvice.
  2. Vařte vodu předem v pánvi a pak ponořte ryby tam.

Po úpravě vroucí vody je nutné odstranit ploutve na povrchu kostry nůžkami tak, aby nevytvářely překážky pro čištění. Jsou nebezpečné, protože mají ostrý povrch a mohou zranit pokožku rukou.

Pro čištění ryb je lepší použít speciální nůž . Pokud se to nepodařilo najít, obvyklý kuchyňský nůž bude dělat. Po ošetření vroucí vodou odejdou šupiny mnohem snadněji a téměř nelétnou.

Když jsou všechny šupiny odstraněny, měli byste otevřít čerstvý okoun otevřením břicha.Pokud je pražení plánováno s hlavou, musí být odstraněny také žábry . Ale můžete to udělat bez něj a jen odstranit hlavu.

Expresní čištění

Tato metoda umožňuje rychle očistit okouna z váhy, ale zahrnuje odstranění kůže.

Pro mnoho fanoušků ryb je tato část nejoblíbenější, takže metoda není pro každého.

Filety lze odstranit za minutu.Podstatou metody je:

  1. Na obou stranách hřbetní ploutve, stejně jako po celé délce hřbetu, se provádí řez.
  2. Poté lze hřbetní ploutev snadno odstranit. Po jeho extrakci je možné sundat kůži okouna s šupinami tak, že zmizí potřeba čištění.
  3. Kůže odstraněna z obou stran.
  4. Následně je hřeben okouna vyříznut v blízkosti hlavy. To vyžaduje, aby hlava okouna nebyla zkrácena až do konce.
  5. Potom vložte prst do břicha a oddělte filety od drobů, hlavy a kůže. Ukázalo se, že jatečně upravené tělo je připraveno k vaření. Zbývá pouze odstranit ocasní plochu.

U zmrazených ryb

Pokud by byla ryba chována v mrazáku, byla by tato metoda dokonalá. Díky němu můžete rychle očistit okouna.Jak na to:

  1. Horní oblast od hlavy k ocasu je odříznuta od zamrzlé řeky nebo mořských ryb. Ploutve se odstraňují, jako by šlehaly brambory. Břišní část je ošetřena stejným způsobem.
  2. Následující textfáze odstranit ocas. Díky tomu se kůže snadno odstraní ve směru od ocasu k hlavě.
  3. Ryba odřízne hlavu po odstranění kůže.
  4. V posledním stadiu se provede řez v břišní oblasti a vnitřnosti se odstraní. Tato manipulace je u mražených ryb poměrně jednoduchá.

Vědět, jak vyčistit okouna z váhy, se s touto prací můžete rychle vyrovnat.

Uvedené možnosti lze použít v závislosti na situaci. Každý si může vybrat, která z těchto metod mu nejlépe vyhovuje.