Jak čistit mango doma

Exotické mango se prodává v mnoha obchodech. Po koupi ovoce, pojďme pochopit, jak správně vyčistit ovoce s kamenem a připravit jej ke spotřebě. Existuje několik možností pro peeling a servírování ovoce.

Jak si vybrat mango

Pro potravinářské nebo kulinářské experimenty je důležité vybrat si zralé a kvalitní ovoce. Samozřejmě, že ve vlasti manga - to je snazší, protože všechny plody jsou prodávány zralé. Ale manga, která jsou transportována do Ruska, jsou často roztrhaná, aby přežili přepravu. Proto na regálech supermarketů nejsou všechny plody jedlé. Kritéria věnovaná pozornost:

  • barva kůže není známkou zralosti ovoce - zelené ovoce může být šťavnaté a měkké a pod červenou kůží může být tvrdé, bez chuti;
  • povrch by měl být pružný, ale ne tvrdý;
  • měkké mango je vhodné pro džus nebo omáčku, ale ne pro salát;
  • povrch by měl být rovný, bez promáčknutí, trhlin a poskvrněných ploch;
  • jedlé plody by měly cítit dobře (zejména vůně je jasně cítit kolem ocasu).

Informace!

Ovoce je užitečné jak v nezralé, tak v přezrálé formě.

Musím čistit mango

Šupka exotického ovoce je jedlá a bohatá na stopové prvky. Nicméně, zpravidla se nejedí. Při vaření používejte pouze maso bez slupky a kostí. Kromě toho, nákup ovoce v obchodě, kupující není jistý, že kůra není ošetřena chemikáliemi. Proto je nejvhodnější odstranit a zlikvidovat tvrdou vnější vrstvu ovoce.

Přípravy na čištění manga - co potřebujete

Při výběru zralého ovoce musí být nejprve pečlivě umyt. Také je vhodné předem připravit kuchyňský nástroj na čištění a řezání. Musíte použít velmi ostrý nůž tak, aby mohl snadno rozřezat vlákna (zejména v oblasti kosti).

Poradenství!

Je nutné čistit a řezat mango na velkou čistou kapacitu, protože v tomto procesu může vyniknout spousta lahodné šťávy vhodné pro potraviny nebo vaření.

Jak čistit a co - pravidla čištění

Způsoby podávání manga se budou lišit v závislosti na kulinářské myšlence. Možnosti použití a čištění:

  1. Pro přípravu salátů se často používá nezralé mango. Ovoce by mělo být čištěno jako brambory (je přípustné použít nůž nebo loupač) a pak ostrým nožem opatrně odříznout jedlou část podél kosti.
  2. Měkké ovoce se snadno čistí. Stačí odříznout kůru nahoře a vytáhnout ji podél okraje celého ovoce. Zralá drť je bez problémů oddělena.
  3. Bez odlupování kůže rozdělte ovoce podél kamene na polovinu. S půlkami, dovnitřkterý zůstane kostí, musí být také řezán, vedoucí nůž podél něj. Řezy nakrájejte na kostky, řezání masa na kůži, ale nedotýkejte se. Otočte maso ven, než budete chtít udělat chutný plátek.
  4. Další zajímavou metodou extrakce kosti je pravidlo „gimlet“. Ořízněte ovoce napříč „zkroucením“ horní poloviny. Pak pomocí lžíce nebo nože vyjměte kost z druhé poloviny.
  5. Pro kulinářské účely (šťáva, omáčka, jakékoli tepelné zpracování) může být buničina libovolně odřezána, aniž by se obávala estetická složka.
  6. Je-li třeba krásné řezání, je lepší nespěchat, jednat co nejpřesněji. Bez odlupování manga, udělat 2 příčné řezy v úhlu k sobě (jak hluboko jako kámen). Plátek jemně odřízl kost. Postupně sekejte celé ovoce.

Informace!

Nezralá buničina se také podává jako plátek nebo dekorace pro pokrmy z masa a ryb.

Loupaná buničina může být rozřezána na jakýkoliv vhodný způsob - na kostky, plátky, diamanty, slámu.

Tipy

Nekupujte nezralé mango. Přinést ho do mírného stavu doma je obtížné, je zde velké riziko, že se ovoce bude rychleji zhoršovat, než dozraje.

Je-li nutné zrání plodů urychlit, umístí se do misky s jablky a při prvních příznacích dozrávání se pozorně sleduje, zda se má jíst.

I přes výhody a chuť lékaři nedoporučují jíst více než dva denně. Je lepší jístčerstvé ovoce, bez tepelného ošetření.

Závěr

Exotické mango ozdobí jakýkoliv stůl. Současně je velmi důležité správně očistit maso, aby se cítil nejen skvělý vkus, ale také aby se těšil z vizuální krásy ovoce.