8 způsobů, jak připravit zelí listy pro zelí rolích

Zeleninové pokrmy jsou tradičním atributem jakékoli dovolené a každodenního stolu v mírném stravování. Plněné zelí mezi různými pokrmy zaujímá čestné místo. Nicméně, ne každý ví, že existuje několik způsobů, jak připravit zelí na zelí, a všechny jsou účinné.

TOP-8 kulinářské postupy

Správný způsob, jak odstranit listy, není jen způsob, jak udržet list v neporušeném stavu, který bude zabalen do mletého masa. Existují různé druhy zelí, které se používají k výrobě chutného pokrmu. Některé se snáze svlékají, v jiných jsou určité potíže spojené s hustotou nebo křehkostí listu. Kromě toho jsou chutě budoucí delikatesy do značné míry určeny správnou volbou metody, která je vhodná pro tuto odrůdu, velikost hlavy, její čerstvost nebo stupeň konzervace.

Důležité!

Pokud by listy byly odstraněny nesprávně, byly podrobeny nadměrnému tepelnému ošetření nebo nebyly odstraněny dostatečně jemně, můžete získat ne chutné a šťavnaté zelí rolích, ale kousky mletého masa v listech, které jsou tvrdé a vodnaté chuti. Chutné vlastnosti vařených jídel jsou z velké části způsobeny přípravou zdravé zeleniny.

1. Moderní

Standardní hlava (ne více než jeden a půl kg), zpracovaná - nevhodné horní listy se odstraní a zelenina sama se promyje pod tekoucí vodou. Poté je pevně navinut do několika vrstev přilnavé fólie a umístěn do mikrovlnné trouby.

Pozor!

S průměrným výkonem jednotky to bude trvat tak dlouho, jak bude film rány zabarvit. Po ochlazení zelí se odvíjí, vyřízne stonek a bez sebemenší obtíže vystaví na vaření.

2. Technologické

V tomto případě je rovněž zapotřebí mikrovlnná trouba, ale není nutná žádná fólie pro potraviny. Stačí umýt hlavu na talíř a držet průměrný výkon po dobu 5-7 minut. Tento postup se provádí opakovaně, dokud se neodstraní všechny listy, které jsou vhodné pro ovinování rolí zelí.

Skutečnost!

Horní vrstva se stává měkkou ve všech následujících případech za pouhé 2-3 minuty, na rozdíl od prvního. Chuť není ztracena s touto možností, všechny užitečné komponenty jsou zachovány.

3. Téměř bez vaření

Hlava zelí se řezá bez zbytku ostrým nožem, po kterém se převaří (můžete ji na minutu vložit do nádoby s čerstvě převařenou vodou. Pak se do prohlubně přidá trochu octa nebo kyseliny citrónové a opět se vloží hlava hrnce, minutu vaříme, poté, co se zelí vyjme z varu, vychladnerozebrat na komponenty.

Pro informaci!

Nelze přidávat kyselinu, ale listy budou husté a umožní jim zůstat neporušené až do konce vaření.

4. Tradiční

Umístění hlavy zelí do vroucí vody, každé 2-3 minuty, se odstraní, odřízněte listy nožem na základně hlavy a opatrně oddělte od celkové hmotnosti. Poměrně časově náročný proces, který lze snadno vypálit

Tip!

Hlavu zelí lze vyjmout z pánví pomocí dvouzubé vidlice na maso a při oddělování listů držet hlavu příchytkou.

5. Ve dvojitém kotli

Nic nového, s výjimkou použití domácích spotřebičů. K tomu je nutné speciálně vybrat hlavu, která se vejde do domácího spotřebiče, protože dvojité kotle mají různé kapacity. Hosteska bude muset opakovaně dát zelí hlavu a odstranit ji odstranit všechny potřebné listy ve vrstvách.

6. Zmrazování

Některé ženy v domácnosti jsou přesvědčeny, že při zmrazení půl dne ztrácejí volné listy potřebnou strukturu. Po odmrazení se ve skutečnosti stávají měkkými a již se nevyskytuje žádný problém s oddělením.

7. Bez vaření

Surové zelí je umístěno pod proudem tekoucí vody, poté, co je řez pařezu vyřezán a místa, kde jsou listy připevněny ke zbytkům hustého vlákna, jsou řezána. Hosteska tápá na místo potenciálního oddělení a třese list pod proudem vody, snaží se ji udržet odse rozpadla. Pro zkušené kuchaře se tento proces odehrává poměrně rychle.

8. Jednoduché

Nasaďte hlavu s řezaným stonkem do velké pánve s vroucí vodou a nechte ji pomalu 10 minut vařit, přidejte lžíci soli. Poté, co byl v pánvi s víkem, nechte jej z vody a ochlaďte jej. Všechny listy budou odstraněny relativně snadno.

Každá hospodyně má vlastní malá tajemství vaření tohoto pokrmu, ale někteří jsou překvapeni, když přiznávají, že nejprve oddělili čerstvé listy a pak je uvařili. Zde uvedené techniky vám umožní rychle řešit nejtěžší fázi přípravy.